Kia a luat trei premii la Red Dot Awards 2019 cu modelele Ceed, Ceed Sportswagon şi ProCeed

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Kia a triumfat din nou la Red Dot Awards 2019, asigurându-şi trei premii prestigioase pentru design. După lansarea celei de a treia generaţii Kia Ceed, cele trei modele din gamă ( Ceed, Ceed Sportswagon şi ProCeed) au primit fiecare câte un premiu prestigios Red Dot pentru design.

Cele mai recente trofee au fost acordate fiecăruia dintre cele trei modele Ceed: Ceed hatchback în cinci uşi, Sportswagon – lansat la jumătatea anului 2018 şi noul model ProCeed în cinci uşi, cu caroserie shooting brake, a cărui comercializare a început în Europa în 2019.

Cea de-a treia generaţie Kia Ceed şi-a schimbat denumirea numelui său din punct de vedere ortografic (anterior numit Kia cee’d), însă nu şi semnificaţia sa fundamentală. La fel ca modelul original lansat în 2007, noul Ceed este un automobil compact pentru Comunitatea Europeană, cu Design European. 

Ceed Sportswagon aduce mai mult spaţiu decât oricând în clasa compactă: modelul celei de a treia generaţie a crescut în lungime şi oferă proprietarilor mai mult spaţiu pentru bagaje (625 litri) decât majoritatea rivalilor săi şi chiar decât multe automobile din segmentul auto superior. Cu proporţii inteligente şi un nou design dinamic, Ceed Sportswagon este mai sportiv decât oricare dintre predecesorii săi.

Noul ProCeed are un design complet nou şi este primul automobil compact cu caroserie shooting brake de la un producător auto de masă. ProCeed combină un design uimitor, elegant cu spaţiul şi versatilitatea unui tourer, remarcându-se faţă de fraţii săi, prin aspectul şi proporţiile sale unice. Cu o înălţime de 1.422 mm, este automobilul cu cea mai mică înălţime din întregul segment auto de familie. Elementul definitoriu al profilului său este linia dinamică a acoperişului, care se termină abrupt, în geamurile din spate. Designul distinctiv este remarcat în mod deosebit în partea posterioară, cu o linie iluminată care leagă blocurile optice de tip LED din spate – primul în acest segment – oferind modelului ProCeed o semnătură op-tică unică.

 Comentarii
Inchide