KIA a prezentat noul Ceed 2018. FOTO şi informaţii oficiale despre una dintre cele mai fiabile şi practice maşini

Autor: Marius Vișan 17 feb. 2018 Știri auto

Kia Motors a dezvăluit ieri noul Ceed, înainte de debutul mondial la Salonul Internaţional de la Geneva 2018. Aflat la cea de a treia generaţie, noul Ceed – proiectat, dezvoltat şi construit în Europa – consolidează prezenţa Kia în segmentul compact european prin noi tehnologii inovatoare şi un design nou.

Ca şi predecesorii săi, noul model a fost desenat, proiectat şi dezvoltat de către echipele din centrul de design european, cercetare-dezvoltare şi producţie Kia din Frankfurt. Va fi produs în fabrica din Žilina, Slovacia, alături de Kia Sportage şi Kia Venga.

Noul model va avea debutul public la Salonul Auto de la Geneva în Martie, acolo unde un al doilea tip de caroserie va fi devăluit pentru prima dată. Producţie hatchback-ului în cinci uşi va începe în Mai iar vânzările noului Ceed, exclusiv pentru Europa, vor începe la sfârşitul trimestrului 2 al anului 2018.

Noul model dispune în dotarea standard de lumini de zi cu tehnologie LED, de tip „ice cube”, care aduc aminte
de aspectul modelelor anterioare GT şi GT-Line. Din profil, liniile drepte măresc vizual lungimea capotei şi dau maşinii o poziţie mai verticală. Un sentiment crescut de maturitate şi putere este creat de linia plafonului, care acum se desfăşoară de-a lungul unui plan mai orizontal.

La lansare, noul Ceed va fi disponibil în 12 variante de culori. De asemenea, vor fi disponibile diferite modele de jante, cumpărătorii având posibilitatea de a alege între jantele din oţel de 15 inch, jantele din oţel sau aliaj de 16 inch şi jantele din aliaj în două tonuri de 17 inch.

La interior, noul Ceed este mai ergonomic ca niciodată, beneficiind în tot habitaclul de materiale de calitate.  Planşa de bord este divizată într-o zonă superioară – care conţine sistemul de infotainment „plutitor” cu touchscreen – şi o zonă inferioară care adăposteşte panoul de control pentru sistemul audio şi ventilaţie. Consola centrală dispune de un layout orientat uşor către şofer, pentru uşurinţă în accesarea comenzilor. 

Noul Ceed va fi pus în mişcare de o gamă largă de sisteme de propulsie dezvoltate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor. Gama de motoare include versiunea îmbunătăţită a popularului motor de 1.0 litri T-GDi, ce produce 120 CP dar şi noua unitate de 1.4 litri T-GDi. 


Înlocuind motorul GDi de 1.6 litri, noul motor Kappa de 1.4 litri T-GDi oferă o putere de 140 CP, cu 4% mai mult decât cele de 1.6 litri, în pofida capacităţii mai reduse. De asemenea, va fi disponibil şi un motor de 1.4 ltri MPi (injecţie multi punct) cu o putere de 100 CP. 

Ceed este disponibil şi cu noul motor diesel ‘U3’ dezvoltat de Kia. Proiectat să se încadreze în limitele impuse de ultimele standarde de emisii Euro 6d TEMP, noul motor ‘U3’ de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection) utilizează un catalizator selectiv de reducţie (SCR) care controlează în mod activ emisille pentru a le reduce semnificativ. Astfel, noul motor produce mai putin dioxid de carbon comparativ cu motoarele diesel anterioare. Disponibil cu o putere cuprinsă între 115 şi 136 CP, noul motor diesel oferă un cuplu de 280 Nm. Fiecare motor va fi cuplat la o transmisie manuală în şase trepte, în timp ce noile motoare de 1.4 litri T-GDi şi 1.6 litri CRDi vor fi disponibile şi cu transmisia automata cu şapte trepte cu dublu ambreiaj.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide