Kia: Road to the Goal

Autor: Andrei Nan 16 apr. 2008 Știri auto

În cele trei zile ale evenimentul Kia Road to the Goal – Drive to Glory au fost invitaţi un număr mare de clienţi, sau potenţiali clienţi, pentru a testa calităţiile lui Kia Cee’d în ceea ce priveşte siguranţa activă. Evenimentul Kia este primul de acest gen organizat de o firma non-premium.

Circuitul de obstacole a fost oragnizat pe o pistă a Aeroportului Internaţional Băneasa şi a fost compus din patru secţiuni. Prima zonă a fost de jaloane, fiind urmată de o secţiune în semicerc. Cea de-a treia secţiune a constat în evitarea unui obstacol, circuitul încheindu-se cu zona de frânare de urgenţă.

În toate cele patru secţiuni s-au testat diferite comportamente dinamice ale maşini. Astfel, în zona de jaloane s-a urmărit reacţia la schimarea ritmică stânga/dreapta a direcţiei de mers. Cea de-a două zonă a fost destinată observării efectelor de sub/supravirare. Evitarea obstacolului s-a efectuat fără a apăsa pedala de frână, fiind pus la lucru sistemul electonic de control al stabilităţii (ESP), iar la final frânarea de urgenţă a demonstrat calităţiile sistemului ABS.

Ziua a patra a evenimentului a fost destinată presei de specialitate, care a avut ocazia să testeze maşina, din păcate sau din fericire, în condiţii de ploaie în averse, nefiind nici pe departe condiţii ideale. Dar cum în trafic niciodată nimic nu este ideal, rafalele de vânt şi circuitul plin de apă nu a reprezentat un obsacol în calea lui Kia Cee’d, maşina comportându-se exemplar pe parcursul traseului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide