Kia se pregăteşte pentru condusul autonom, introducând tehnologia cu recunoaştere a emoţiilor

Kia se pregăteşte pentru era care va urma condusului autonom, introducând tehnologia bazată pe AI (inteligenţa artificială) de recunoaştere a emoţiilor în timp real

Kia se pregăteşte pentru condusul autonom, introducând tehnologia cu recunoaştere a emoţiilor Kia se pregăteşte pentru condusul autonom, introducând tehnologia cu recunoaştere a emoţiilor

Kia Motors va dezvălui în avanpremieră, o gamă de noi tehnologii pentru era condusului autonom, la expoziţia Consumer Electronic Show (CES) 2019, arce se va desfăşura luna viitoare la Las Vegas, USA. Expoziţia interactivă Kia intitulată „Spaţiul condusului emoţional” priveşte către un viitor în care  condusul autonom este deja standardul de normalitate, prioritatea fiind îmbunătăţirea experienţei mobilităţii umane. 

În centrul acestui concept se află sistemul R.E.A.D. - Real-time Emotion Adaptive Driving (Conducerea adaptativă în timp real bazată pe emoţie), o tehnologie dezvoltată pentru prima dată în lume, care se bazează pe o colaborare comună în domeniul cercetării cu grupul Media Lab's Affective Computing al Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Sistemul R.E.A.D. poate optimiza şi personaliza spaţiul interior al cabinei unui automobil prin analizarea în timp real a stării emoţionale a şoferului cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere a semnalelor bio bazate pe inteligenţa artificială. Tehnologia monitorizează starea emoţională a şoferului şi adaptează mediul interior conform evaluării sale - potenţial modificând condiţiile legate de simţurile umane din cabină, creând astfel o experienţă de condus mai plăcută.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.