Kia şi Hyundai au anunţat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon

Kia şi Hyundai dezvăluie panourile solare care ajută la reîncărcarea bateriilor

Kia şi Hyundai au anunţat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon Kia şi Hyundai au anunţat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon

Kia şi Hyundai au anunţat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon pe anumite automobile Hyundai începând din 2019, urmând apoi să fie să fie implementată şi pe maşinile celor de la KIA. Panourile solare pentru generarea energiei electrice vor fi încorporate în plafonul sau în capotă, acestea furnizând energie electrică suplimentară modelelor cu motoare cu combustie internă, hibride şi electrice.

Prima generaţie a sistemului, care va fi aplicată modelelor hibride, este creată dintr-o structură de panouri solare din silicon care sunt integrate în plafonul automobilelor. Sistemul este capabil să încarce între 30 şi 60% din capacitatea bateriei în cursului unei zile, în funcţie de condiţiile atmosferice şi alţi factori de mediu. 

Cea de a doua generaţie, panourile solare semi-transparente pot fi integrate în plafonul panoramic al automobilului, permiţând pătrunderea luminii în interior în timp ce încarcă şi bateria acestuia. 

Cea de a treia generaţie a sistemului este în acest moment în perioada de testare. Aceasta a fost gândită pentru a fi aplicată în capota şi plafonul automobilelor cu baterii electrice pentru a maximiza capacitatea de producere a energiei.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.