KIA Sorento a primit 5 stele la Euro NCAP

Autor: Andrei Cosmin Iordache 26 aug. 2009 Știri auto
KIA Sorento a primit 5 stele la Euro NCAP

Practic, rezultatul primit de noul KIA Sorento la testele Euro NCAP face din acest model al treilea din gama KIA care primeşte calificativul maxim de 5 stele, după KIA Cee’d şi KIA Soul.

Pentru protecţia adulţilor, Sorento a primit un scor de 87%, pentru protecţia copiilor a primit un calificativ de 84%, iar la noul criteriu de măsurare, "Safety Assist", a primit 71% (5 puncte din maxim 7 posibile). Sorento a avut un calificativ mai slab doar la protecţia pietonilor, de 44%, lucru normal dată fiind dimensiunea maşinii.

Modelele KIA Sorento pentru piaţa europeană vin echipate standard cu airbaguri frontale, laterale şi tip cortină, pentru protecţia pasagerilor din toate cele trei rânduri de scaune. Tot standard este şi echiparea cu centuri de siguranţă în trei puncte, cu pretensionare şi limitator de forţă, în timp ce, opţional, se pot comanda tetiere active pentru scaunele faţă.

În ce priveşte echipamentele de siguranţă activă, Sorento este echipat standard cu ESP (controlul electronic al stabilităţii), care include sistemul de control al tracţiunii TCS şi sistemul BAS (Brake Assistance System).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide