Kia Stinger a câştigat distincţa ‘Best Performance Car’

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2018 Știri auto


În urma lansării de succes de anul trecut din Marera Britanie, Kia Stinger a fost desemnată câştigătoare a distincţiei ‘Best Performance Car’ în cadrul Premiilor “Maşina Anului” 2018 UK.

Evaluată de un juriu format din jurnalişti britanici prestigioşi, Stinger s-a clasat pe primul loc în clasa sa, luptând împotriva concurenţei grele, într-un segment asociat în mod normal cu brandurile Premium. Stinger a impresionat juriul cu stilul său remarcabil, manevrabilitatea excelentă, un nivel ridicat de echipare şi un raport calitate/preţ imbatabil.

Comentând victoria obţinută de modelul Stinger, Paul Barker – membru în juriul Car Of The Year UK, a declarat: „O mişcare curajoasă făcută de Kia, să producă un Gran Turismo atractiv, care a aduce un plus în acest segment. Motorul pe benzină de 3,3 litri bi-turbo este absolut impresionant.”

Comentariile lui Paul au fost urmate de cele ale lui Alex Grant, membru al juriului COTY UK: „Stinger demonstrează cât de departea a ajuns Kia în ultimul deceniu; un rival veritabil în segmentul compactelor sportive de top, cu o alegere competitivă a motoarelor şi un design remarcabil. Şi accesibilitatea îl face să fie cel mai bun din această clasă”.

Prezentată presei din Marea Britanie în noiembrie 2017, Kia Stinger este expresia pură a sloganului companiei „The Power to Surprise”, oferind un V6 bi-turbo ce poate propulsa sedanul sportiv cu cinci locuri de la 0-100 km/h în 4,8 secunde, fiind astfel modelul cu cea mai rapidă acceleraţie produs vreodată de Kia.

Paul Philpott, CEO şi preşedinte al Kia Motors UK Ltd a declarat despre victorie: „Stinger este o maşină atât de importantă pentru Kia deoarece spune atât de mult despre direcţia în care se îndreaptă marca noastră. Suntem încântaţi că Stinger a fost recunoscut de către juriul COTY UK drept cea mai performantă maşină pentru anul 2018. Pe măsură ce Stinger este comercializat în Marea Britanie, suntem foarte încrezători că premiantul nostru va fi un mare succes. „

Cei treisprezece câştigători ai categoriilor COTY UK sunt în cursa pentru desemnarea premiului cel mare “Maşina Anului 2018” din Marea Britanie, care va fi anunţat la sfârşitul lunii ianuarie.

Kia Stinger a fost selectată pe lista scurtă şi pentru premiul European Car of the Year şi a fost nominalizată şi pentru distincţia World Car of the Year.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide