Kia va lansa 16 noi vehicule electrice până în 2025. A început cu Niro EV - FOTO-VIDEO

Kia va continua să-şi extindă gama de maşini Eco în următorii ani ...

Kia va continua să-şi extindă gama de maşini Eco în următorii ani şi intenţionează să ofere un total de 16 vehicule electrice până în 2025, inclusiv un model electric cu pile de combustibil (FCEV) în 2020.

"Până în 2025, vom oferi un total de 16 vehicule noi cu sisteme de propulsie avansate, între care cinci vehicule hibrid şi hibrid „plug-in”, cinci noi EV-uri pe baterii şi un nou model electric FCEV accesibil publicului larg. Odată lansată în 2020, tehnologia FCEV va reprezenta vârful de lance al eforturilor Kia pentru un viitor cu emisii zero pentru mobilitate", a mai spus vicepreşedintele Yang.

Ca parte a acestei strategii, Kia a prezentat conceptul Niro EV la CES 2018. Combinând designul elegant al unui SUV compact modern cu eficienţa ridicată a sistemului de propulsie electric avansat, conceptul Kia Niro EV reprezintă următorul pas al brandului în drumul către electrificare.

Creat de studioul de design al Kia din Coreea, Niro EV Concept este un SUV compact, complet electric. Caroseria sa, eficientă din punct de vedere aerodinamic, permite aerului să circule cu uşurinţă în jurul său şi pe dedesubt. Grila tradiţională - care nu mai este necesară pentru răcirea motorului – a fost înlocuită cu un panou de afişare interactiv, continuat cu blocuri optice alungite. Silueta conceptului este inspirată din actualul model Kia Niro, având linia modernă a unui crossover compact, cu un profil înălţat şi un montant C amplu. Spatele cu linii simple al conceptului Niro EV are muchii bine definite şi ascuţite, care permit aerului să curgă mai uşor.

Având un sistem de propulsie electric, foarte silenţios şi anticipând conducerea unui astfel de vehicul cel mai frecvent în oraş, conceptul Niro EV se mândreşte cu tehnologii noi care îmbunătăţesc siguranţa pietonilor.

Noul sistem de avertizare pentru pietoni (APWS) al conceptului oferă o combinaţie de camere video cu tehnologie de recunoaştere a persoanelor şi obiectelor, semnalizare vizuală pe afişajul frontal şi difuzoare. Dacă sistemul detectează un pieton sau un ciclist în faţa autovehiculului, difuzoarele alertează printr-un sunet direcţionat în mod special către acea persoană, avertizând-o despre prezenţa maşinii. Sistemul APWS este cuplat la noul sistem de iluminare interactiv al conceptului Niro EV, care oferă utilizatorilor şi pietonilor o comunicare vizuală extrem de intuitivă cu vehiculul.

În interior, cabina a fost proiectată pentru a avea un aspect pur, minimalist şi digital, creând o mai bună interacţiune a utilizatorilor cu noile tehnologii şi sisteme. Cu un design gândit şi centrat în jurul şoferului şi pasagerilor, aspectul orizontal al panoului de bord are suprafeţe largi şi netede. Se crează astfel un sentiment de spaţiu şi calm în cabină, îmbunătăţit de nuanţele de argint şi bronz care acoperă fiecare suprafaţă.

Conceptul Niro EV este pus în mişcare de un sistem de propulsie electric de ultimă generaţie, utilizând noile tehnologii de producţie destinate vehiculelor electrice viitoare de la Kia. Energia este asigurată de un acumulator litiu-polimer de înaltă capacitate de 64 kWh, cuplat cu un motor electric de 150 kW. Conceptul Niro EV oferă o autonomie de 380 de kilometri, cu emisii zero.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.