Kim Jong-il a fost un mare fan Mercedes-Benz

Ca toţi dictatorii de stânga sau de dreapta, Kim Jong-il nu putea alege ceva mai potrivit pentru limuzinele sale. De-a lungul anilor, regimul de la Phenian a cheltuit zeci de milioane de dolari pe maşini Mercedes.

Kim Jong-il a fost un mare fan Mercedes-Benz Kim Jong-il a fost un mare fan Mercedes-Benz

Nu ar trebui să ne mire vestea că un mare dictator prefera limuzinele germane, pentru drumurile sale prin ţara pe care a supus-o. Totuşi, dacă ne gândim la Kim Jong-il şi la sărăcia din Coreea de Nord, care a făcut de nenumărate ori înconjurul lumii, avem tabloul unei situaţii care atinge absurdul.

Şi totuşi, fostul dictator asiatic a comandat de-a lungul timpului, atât pentru el cât şi pentru acoliţii regimului comunist, limuzine Mercedes-Benz în valoare de câteva zeci de milioane de dolari. Prima tranşă a avut loc în 2001, când regimul de la Phenian a cumpărat nu mai puţin de 200 de Mercedes-uri pentru înalţii demnitari.

O operaţiune costisitoare, reluată în 2009 la o scară ceva mai mică. Este drept, de această dată s-au achiziţionat doar 160 de limuzine, probabil ca o reacţie a crizei financiare pe care începeam să o resimţim la nivel mondial. Dar să nu credeţi că dictatorul nu şi-a păstrat ce era mai bun din toată afacerea cu maşini germane.

Kim Jong-il şi-a schimbat Maybach-ul, tot în anul 2009, pentru a trece la două Mercedes-Benz S600 Pullman, maşini blindate, dotate cu motoare V12 de 510 CP. Factura totală pentru cele două maşini? Un mizilic de 3,1 milioane de dolari. Se spune că pasiunea lui Kim Jong-il pentru Mercedes era o moştenire de familie, venită chiar chiar de la tatăl său.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.