Kim Jong-il a fost un mare fan Mercedes-Benz

Autor: Gabriel Grosoiu 21 dec. 2011 Știri auto
Kim Jong-il a fost un mare fan Mercedes-Benz

Nu ar trebui să ne mire vestea că un mare dictator prefera limuzinele germane, pentru drumurile sale prin ţara pe care a supus-o. Totuşi, dacă ne gândim la Kim Jong-il şi la sărăcia din Coreea de Nord, care a făcut de nenumărate ori înconjurul lumii, avem tabloul unei situaţii care atinge absurdul.

Şi totuşi, fostul dictator asiatic a comandat de-a lungul timpului, atât pentru el cât şi pentru acoliţii regimului comunist, limuzine Mercedes-Benz în valoare de câteva zeci de milioane de dolari. Prima tranşă a avut loc în 2001, când regimul de la Phenian a cumpărat nu mai puţin de 200 de Mercedes-uri pentru înalţii demnitari.

O operaţiune costisitoare, reluată în 2009 la o scară ceva mai mică. Este drept, de această dată s-au achiziţionat doar 160 de limuzine, probabil ca o reacţie a crizei financiare pe care începeam să o resimţim la nivel mondial. Dar să nu credeţi că dictatorul nu şi-a păstrat ce era mai bun din toată afacerea cu maşini germane.

Kim Jong-il şi-a schimbat Maybach-ul, tot în anul 2009, pentru a trece la două Mercedes-Benz S600 Pullman, maşini blindate, dotate cu motoare V12 de 510 CP. Factura totală pentru cele două maşini? Un mizilic de 3,1 milioane de dolari. Se spune că pasiunea lui Kim Jong-il pentru Mercedes era o moştenire de familie, venită chiar chiar de la tatăl său.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide