ŠKODA Octavia vRS depăşeşte bariera celor 200 mph la Bonneville

Skoda a dorit să aniverseze într-un mod aparte cei zece ani ai diviziei RS. Au pregătit o Octavia vRS pentru a depăşi bariera celor 200 mph sau 320 km/h.

Skoda se poate lăuda acum că a intrat în clubul celor care au depăşit 200 mph (320 km/h) la Bonneville. Au reuşit această performanţă cu o Octavia vRS cu un propulsor de doi litri dar care în versiunea "de sare" are 500 CP. Un proiect care doreşte să aniverseze puţin altfel cei 10 ani de existenţă a diviziei RS. Cehii împreună cu partenerii britanici de la publicaţia EVO au reuşit performanţa cu 4 zile înaintea datei stabilite, ziua aniversară. Ţinând cont că le-au mai rămas patru zile, au decis să încerce doborârea recordului pentru cel mai rapid model de serie cu propulsor de doi litri - 216 mph (347,61 km/h). În prima încercare, bolidul pilotat de jurnalistul Richard Meaden, a ajuns la 195,69 mph (314,92 km/h). Bariera celor 200 mph a fost atinsă în a şasea încercare, când Octavia vRS a fost înregistrată cu 202,15 mph (325,32 km/h).

Octavia vRS Bonneville Special

Este un model de serie cu evidente modificări aerodinamice. Garda la sol a fost redusă cu aproximativ 80 mm. Propulsorul este unul de serie, un 2.0 TSI la care a fost înlocuită turbina cu una produsă de Garrett care livrează peste 30 psi, suficient pentru a duce propulsorul la 500 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.