Koenigsegg lucrează la un motor de 1.6 litri cu 400 de CP | GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 16 mai 2016 Știri auto

 


Într-un interviu acordat de Christian von Koenigsegg, fondator şi CEO al Koenigsegg AB, aflăm care este viziunea sa în legătură cu viitorul motoarelor cu ardere internă, scrie Carbuzz.com.

Christian este de părere că el şi echipa sa sunt capabili să aducă îmbunătăţiri radicale în acest domeniu, deoarece producatorii auto mari nu sunt în măsură să-şi asume riscurile asociate cu dezvoltarea şi producerea de noi tehnologii.

Grupul condus de Christian a întreprins un exerciţiu de inginerie pentru a demonstra aplicabilitatea tehnologiei lor pentru vehiculele de zi cu zi, „În prezent lucreăm la un motor de 1,6 litri, care va produce 400 CP sau mai mult. Aceleaşi principii folosite la proiectarea motoarelor Agera şi Regera pot fi aplicate şi la motoare mai mici” spune Christian.

Deocamdată nu plănuiesc să utilizeze acest motor pentru dotarea vehiculelor de producţie, ci doar pentru un concept.

Majoritatea pierderilor de energie din motoarele cu ardere internă apar prin risipirea căldurii. Pornind de la acest fapt Koenigsegg încearcă să dezvolte anumite tehinci care să reducă acest pierderi şi să crească performanţa motoarelor. 

Până să apucăm să vedem rezultatele concrete ale celor de la Koenigsegg ne vom delecta cu câteva imagini cu superbele maşini produse până în prezent.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide