Koenigsegg lucrează la un motor de 1.6 litri cu 400 de CP | GALERIE FOTO

Într-un interviu acordat de Christian von Koenigsegg, fondator şi CEO al Koenigsegg AB...

Koenigsegg lucrează la un motor de 1.6 litri cu 400 de CP | GALERIE FOTO Koenigsegg lucrează la un motor de 1.6 litri cu 400 de CP | GALERIE FOTO

 


Într-un interviu acordat de Christian von Koenigsegg, fondator şi CEO al Koenigsegg AB, aflăm care este viziunea sa în legătură cu viitorul motoarelor cu ardere internă, scrie Carbuzz.com.

Christian este de părere că el şi echipa sa sunt capabili să aducă îmbunătăţiri radicale în acest domeniu, deoarece producatorii auto mari nu sunt în măsură să-şi asume riscurile asociate cu dezvoltarea şi producerea de noi tehnologii.

Grupul condus de Christian a întreprins un exerciţiu de inginerie pentru a demonstra aplicabilitatea tehnologiei lor pentru vehiculele de zi cu zi, "În prezent lucreăm la un motor de 1,6 litri, care va produce 400 CP sau mai mult. Aceleaşi principii folosite la proiectarea motoarelor Agera şi Regera pot fi aplicate şi la motoare mai mici" spune Christian.

Deocamdată nu plănuiesc să utilizeze acest motor pentru dotarea vehiculelor de producţie, ci doar pentru un concept.

Majoritatea pierderilor de energie din motoarele cu ardere internă apar prin risipirea căldurii. Pornind de la acest fapt Koenigsegg încearcă să dezvolte anumite tehinci care să reducă acest pierderi şi să crească performanţa motoarelor. 

Până să apucăm să vedem rezultatele concrete ale celor de la Koenigsegg ne vom delecta cu câteva imagini cu superbele maşini produse până în prezent.

GALERIE FOTO


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.