La cât timp se schimbă uleiul la cutia de viteze automată. Semnele care indică deteriorarea

Autor: ProMotor 17 mai 2019 Știri auto
La cât timp se schimbă uleiul la cutia de viteze automată. Semnele care indică deteriorarea

Conform specialiştilor, uleiul cutiei de transmisie automate trebuie schimbat după ce au fost parcurşi 70.000 de km, adică o dată la 2-3 ani.

Lichid hidraulic, lubrifiant şi agent de răcire – acestea sunt cele trei roluri ale uleiul de transmisie. Practic, lubrifierea se realizează cu ajutorul acestui tip de ulei. Atunci când uleiul îşi va pierde proprietăţile, nu va mai lubrifia aşa cum trebuie piesele.

Semnalele care indica deteriorarea uleiulului 

Culoarea uleiului este modificată sau prezintă impurităţi uşor de observat cu ochiul liber. Mai exact, se poate întâmpla ca uleiul să capete o nuanţă maro sau chiar neagră, iar mirosul este de ulei ars – semne clare ca trebuie schimbat.

De asemenea, dacă schimbarea vitezelor emite zgomote şi mici şocuri este un alt aspect care indică o problemă.

Un alt aspect poate fi schimbarea vitezelor cu întârziere. Dacă trecerea dintr-o treapta de viteză în alta se face cu dificultate, atunci este cazul să duceţi maşina la un service specializat.

Pe lângă asta, fiţi atenţi şi dacă cutia trepidează în momentul schimbării vitezelor.

Sursă: autokappa.ro

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide