La cât timp se schimbă uleiul la cutia de viteze automată. Semnele care indică deteriorarea

Conform specialiştilor uleiul cutiei de transmisie automate trebuie schimbat după ce au fost parcurşi 70.000 de km, adică o dată la 2-3 ani.

La cât timp se schimbă uleiul la cutia de viteze automată. Semnele care indică deteriorarea La cât timp se schimbă uleiul la cutia de viteze automată. Semnele care indică deteriorarea

Conform specialiştilor, uleiul cutiei de transmisie automate trebuie schimbat după ce au fost parcurşi 70.000 de km, adică o dată la 2-3 ani.

Lichid hidraulic, lubrifiant şi agent de răcire – acestea sunt cele trei roluri ale uleiul de transmisie. Practic, lubrifierea se realizează cu ajutorul acestui tip de ulei. Atunci când uleiul îşi va pierde proprietăţile, nu va mai lubrifia aşa cum trebuie piesele.

Semnalele care indica deteriorarea uleiulului 

Culoarea uleiului este modificată sau prezintă impurităţi uşor de observat cu ochiul liber. Mai exact, se poate întâmpla ca uleiul să capete o nuanţă maro sau chiar neagră, iar mirosul este de ulei ars – semne clare ca trebuie schimbat.

De asemenea, dacă schimbarea vitezelor emite zgomote şi mici şocuri este un alt aspect care indică o problemă.

Un alt aspect poate fi schimbarea vitezelor cu întârziere. Dacă trecerea dintr-o treapta de viteză în alta se face cu dificultate, atunci este cazul să duceţi maşina la un service specializat.

Pe lângă asta, fiţi atenţi şi dacă cutia trepidează în momentul schimbării vitezelor.

Sursă: autokappa.ro

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.