La ce maşină ”made in China” va face reclamă David Beckham?

Mass media din China dă ca sigur un contract de publicitate prin care cunoscutul fotbalist David Beckham va deveni imaginea unei mari firme auto în China. Contra unui onorariu mai mare decât salariul de fotbalist la AC Milan!

La ce maşină ”made in China” va face reclamă David Beckham? La ce maşină ”made in China” va face reclamă David Beckham?

Când spui David Beckham, te gândeşti la maşini extravagante, scumpe, sportive, nu-i aşa? Ei bine, contrar aşteptărilor fanilor, cunoscuta vedetă din fotbal urmează să fie imaginea unei maşini mici, de oraş, care va fi produsă în China.

Este vorba despre Toyota Yaris, generaţia precedentă, care va fi produsă în China de joint-venture-ul Guangzhou-Toyota. Practic, David Beckham va fi imaginea micului Yaris în cadrul unei campanii cu pretenţii, ”Now is Future”, japonezii sperând ca britanicul să aibă mai mult succes decât vedeta de pe plan local, Zhou Jie Lun, cântăreţ pop.

Zvonurile mai spun că acest contract va fi unul foarte bun pentru Beckham, care ar urma să fie remunerat mai bine decât a fost pe vremea când juca la AC Milan, în 2008. Una dintre explicaţii este că japonezii doresc să recupereze cât mai repede terenul pierdut, atât în planul vânzărilor, cât şi al imaginii, în urma problemelor diplomatice chinezo-japoneze care au dus la o reacţie dură din partea publicului chinez împotriva maşinilor japoneze.

Beckham nu e prima vedetă din afara Chinei care face reclame auto pe plan local: înaintea lui l-am mai văzut pe Nicholas Cage într-o reclamă la un model bazat pe Saab 9-5, în timp ce Brad Pitt, deşi cu ani în urmă a fost ”persona non grata” în China din cauza filmului ”Şapte ani în Tibet”), a fost imaginea Cadillac în China.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.