La uzina Dacia se vor produce componente pentru Renault Twingo şi smart

Mediafax anunţă un lucru foarte interesant: la uzina Dacia vor fi produse componente de bază pentru viitoarele modele smart şi Renault, care vor avea aceeaşi platformă tehnică.

La uzina Dacia se vor produce componente pentru Renault Twingo şi smart La uzina Dacia se vor produce componente pentru Renault Twingo şi smart

Primul pas serios al parteneriatului Daimler-Renault este dezvoltarea în paralel a noilor generaţii smart ForFour şi Renault Twingo, care vor utiliza aceeaşi platformă tehnică, a cărei particularitate va fi tracţiunea pe roţile spate.

Conform surselor MEDIAFAX, la Mioveni se află în derulare o investiţie de circa 11,5 milioane de euro pentru linii de fabricaţie care vor fi montate în două clădiri deja existente şi pe care vor fi construite şasiurile pentru viitoarele modele smart şi Renault Twingo.

Pentru moment, oficialii Dacia nu au confirmat aceste informaţii, dar suntem siguri că uzina Dacia de la Mioveni are un rol foarte important în strategia grupului condus de Carlos Ghosn, mai ales că Renault a mai anunţat investiţii suplimentare de 13,6 milioane de euro pentru creşterea producţiei de cutii de viteze, respectiv de 5 milioane de euro pentru extinderea halei "Presaj".

Totodată, aceste noi informaţii vin să alimenteze speculaţiile unui model de clasă mini Dacia, care ar putea costa chiar mai puţin de 5.000 euro. Rămâne de văzut dacă un astfel de model urban ar utiliza platforma noilor modele smart şi Renault sau va apela la soluţii convenţionale (dat fiind că noile smart şi Twingo vor avea şi versiuni electrice).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.