Laboratorul Volvo de crash teste a împlinit 10 ani

Laboratorul de crash test a celor de la Volvo a împlinit vârsta de 10 ani. Perioadă în care testele de aici le-au oferit inginerilor date vitale pentru îmbunătăţirea continuă a elementelor de siguranţă activă şi pasivă.

Cei 10 ani de activitate a laboratorului Volvo de crash teste din Torslanda (Suedia) se cuantifică în aproape 3.000 de teste de accidente provocate, având ca şi scop primordial îmbunătăţirea echipamentelor de securitate.

În urmă cu 10 ani, Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a inaugurat unul dintre cele mai avansate laboratoare de specialitate din lume, calitate păstrată de-a lungul timpului, datorită infuziei permanente de tehnologii noi.

Una dintre aceste tehnologii de măsurare şi observare a deformaţiilor care apar în cazul accidentelor constă în camerele de filmat de mare viteză, capabile să înregistreze 2.000 de cadre pe secundă. Laboratorul este dotat cu două astfel de camere, una fixă şi una mobilă.

Camera mobilă, de exemplu, poate fi montată sub orice unghi din intervalul 0 - 90 de grade, ceea ce oferă posibilitatea observării deformaţiei structurii în diverse teste, cum ar fi: impact frontal, din lateral, impact între două autovehicule în mişcare la viteze şi unghiuri diferite.

În momentul de faţă, centrul de testare de la Torslanda este capabil să efectueze peste 400 de teste pe an. "Riscul de a fi rănit într-un accident în care este implicat oricare din ultimele modele Volvo s-a înjumătăţit comparativ cu modelele Volvo din 1970. Vrem ca, până în 2020, nici un pasager al noilor maşini Volvo să nu sufere răni grave sau mortale", a declarat Thomas Broberg, Consilier pentru Siguranţă.

Materialele video vin în exemplificarea activităţii desfăşurate în laboratorul Volvo de crash teste.

VEZI VIDEO CU LABORATORUL VOLVO DE CRASH TESTE

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.