Lada EL - primele imagini şi informaţii cu maşina electrică rusească!

Nu e nici o glumă: fabricantul rus Lada a început producţia unei versiuni electrice a modelului Lada Kalina, care, pentru început, va fi testată în condiţii reale de... taximetriştii din Stavropol. Lada EL va fi inaugurată cu ocazia Salonului Auto Moscova 2012.

Lada EL - primele imagini şi informaţii cu maşina electrică rusească! Lada EL - primele imagini şi informaţii cu maşina electrică rusească!

Aşadar, se pare că ruşii de la Lada le-o iau înainte românilor de la Dacia, la Salonul Auto Moscova 2012 urmând a prezenta în premieră mondială Lada EL, prima maşină electrică de serie produsă în Rusia.

Deocamdată, e vorba de o serie redusă, destinată testării în condiţii reale, cei de la Lada având un parteneriat cu o firmă de taxi din oraşul Stavropol, ai cărei angajaţi vor testa în condiţii reale modelul Lada EL.

Lada EL este bazat pe versiunea break a lui Lada Kalina, dar motorul termic a fost înlocuit cu unul electric de 60 kW (82 CP), în timp ce bateriile de 13 kWh asigură o autonomie maximă de 150 km şi pot fi încărcate total în 8 ore.

Ca performanţe, Lada EL se anunţă onorabilă, cu o viteză maximă de 130 km/h şi un demaraj 0-100 km/h în circa 13 secunde. Ceea ce, pentru o maşină utilizată ca taxi, în mediu urban, este foarte bine.

Se estimează că preţul versiunii Lada EL va fi dublu faţă de al unei Lada Kalina cu motor convenţional, deci Lada EL va costa cel puţin 600.000 de ruble (circa 15.000 euro), ceea ce o recomandă drept o maşină electrică accesibilă. Rămâne de văzut dacă se va dovedi şi suficient de fiabilă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.