Lada la Salonul Auto Moscova 2010

Marca naţională a ruşilor, Lada, s-a prezentat destul de surprinzător la Salonul Auto Moscova 2010, cu un fel de facelift pentru gamele Kalina şi Priora, dar şi cu un concurent pentru Dacia Logan, botezat R90 şi... bazat pe Dacia Logan.

Lada la Salonul Auto Moscova 2010 Lada la Salonul Auto Moscova 2010

Sistem de navigatie integratCine credea că Lada stă în hibernare, ar fi bine să arunce o privire la noutăţile aduse de ruşi la Salonul Auto Moscova 2010, după cum ne anunţă auto.mail.ru. Astfel, gamele Kalina şi Priora au dreptul la uşoare modificări de aspect, dar şi la o dotare foarte utilă: sistem de navigaţie.

Surpriza constă în faptul că ruşii au integrat sistemul de navigaţie între ceasurile de bord ale maşinii, nefiind vorba de vreo opţiune aftermarket. Deşi displayul este destul de mic (diagonală de 4,3 inch), acesta are afişaj color şi este lizibil, iar indicaţiile vocale sunt date prin boxele sistemului audio.

Preţul acestuia? Doar 306 euro - în condiţiile în care este compatibil atât cu normele GPS, dar şi cu sistemul GLONASS, realizat de forţele spaţiale ruseşti (probabil acum nu te mai rătăceşti nici măcar prin Siberia...).

În rest, Lada Priora beneficiază doar de un spoiler frontal modificat, integrarea semnalizatoarelor şi în retrovizoare sau acceleraţie cu senzor electronic. În curând va fi oferită şi o versiune Priora CNG, alimentată cu gaz natural. La rândul său, Lada Kalina, modelul mai mic, oferă acum în gama de opţiuni încălzirea parbrizului, senzor de ploaie, senzor de parcare sau telecomandă pentru închiderea centralizată.

Lada R90 este Logan MCVO altă mare surpriză în standul Lada a fost concurentul pentru Dacia Logan MCV, denumit simplu Lada R90. Ce aduce nou acest model? Nimic - în afară de siglă şi grila modificată, vorbim, de fapt, de breakul românesc.

Încercând să evite o canibalizare a noului R90, s-a luat decizia ca, pe piaţa din Rusia, să nu fie comercializat omologul Renault Logan MCV (nici Dacia Logan MCV nu se va importa la ruşi), iar preţul lui Lada R90 (350.000 ruble) se va situa sub preţul unei berline Renault Logan (cca. 365.000 ruble), ceea ce ar trebui să-i convingă pe cei mai mulţi familişti să se orienteze spre breakul de 7 locuri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.