Lamborghini a lansat Urus, primul SUPER SUV al lumii – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

În cadrul evenimentului de lansare care a avut loc săptămâna asta, şeful Lamborghini, Stefano Domenicali, a insistat că noul SUV „vizionar” al companiei italiene se potriveşte perfect cu gama de supercar-uri.

„Super SUV-ul” Urus este dotat cu un V8 twin-turbo de 4.0 litri ce produce 650 CP. Acesta ajunge de la 0-100 km / h în 3.6 secunde, iar viteza maximă este de 305 km / h. Preţul de start se estimează că va fi în jurul sumei de 165,000 de lire sterline.

Domenicali spune că nivelul de performanţă reflectă o maşină care „ridică SUV-ul la un nivel la care nu a mai fost posibil anterior”. El a spus ca Urus este „un adevarat Lamborghini în ceea ce priveste designul, performanţa, dinamica şi emotiile de conducere, fiind uşor de condus, zilnic, pe diverse tipuri de teren”.

El a adăugat: „Urus se potriveşte perfect în cadrul familiei Lamborghini ca o maşină de înaltă performanţă. Reprezintă apogeul dezvoltării intense şi a îndemânării de a crea un nou brand: un super SUV care depăşeşte limitele aşteptărilor şi deschide uşa unor noi posibilităţi atât pentru brand, cât şi pentru clienţii noştri”.

Reflectând aceste „noi posibilităţi”, Urus va fi construit într-o nouă fabrică din Sant’Agata Bolognese, provincia Bologna, Italia. Se preconizează că producţia Lamborghini se va dubla la aproximativ 7000 de maşini pe an.

Exteriorul lui Urus a fost conceput pentru a încorpora gama de supercaruri Lamborghini – urmând aceleaşi proporţii de două treimi corpul şi o treime fereastra – iar firma declară că noul membru al familiei are legături vizuale cu LM002, SUV-ul Lamborghini produs între 1986 şi 1993.

VIDEO

 Comentarii
Inchide