Lamborghini a lansat Urus, primul SUPER SUV al lumii - FOTO-VIDEO

În cadrul evenimentului de lansare de ...

Lamborghini a lansat Urus, primul SUPER SUV al lumii - FOTO-VIDEO Lamborghini a lansat Urus, primul SUPER SUV al lumii - FOTO-VIDEO

În cadrul evenimentului de lansare care a avut loc săptămâna asta, şeful Lamborghini, Stefano Domenicali, a insistat că noul SUV "vizionar" al companiei italiene se potriveşte perfect cu gama de supercar-uri.

"Super SUV-ul" Urus este dotat cu un V8 twin-turbo de 4.0 litri ce produce 650 CP. Acesta ajunge de la 0-100 km / h în 3.6 secunde, iar viteza maximă este de 305 km / h. Preţul de start se estimează că va fi în jurul sumei de 165,000 de lire sterline.

Domenicali spune că nivelul de performanţă reflectă o maşină care "ridică SUV-ul la un nivel la care nu a mai fost posibil anterior". El a spus ca Urus este "un adevarat Lamborghini în ceea ce priveste designul, performanţa, dinamica şi emotiile de conducere, fiind uşor de condus, zilnic, pe diverse tipuri de teren".

El a adăugat: "Urus se potriveşte perfect în cadrul familiei Lamborghini ca o maşină de înaltă performanţă. Reprezintă apogeul dezvoltării intense şi a îndemânării de a crea un nou brand: un super SUV care depăşeşte limitele aşteptărilor şi deschide uşa unor noi posibilităţi atât pentru brand, cât şi pentru clienţii noştri".

Reflectând aceste "noi posibilităţi", Urus va fi construit într-o nouă fabrică din Sant'Agata Bolognese, provincia Bologna, Italia. Se preconizează că producţia Lamborghini se va dubla la aproximativ 7000 de maşini pe an.

Exteriorul lui Urus a fost conceput pentru a încorpora gama de supercaruri Lamborghini - urmând aceleaşi proporţii de două treimi corpul şi o treime fereastra - iar firma declară că noul membru al familiei are legături vizuale cu LM002, SUV-ul Lamborghini produs între 1986 şi 1993.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.