Lamborghini va face un SUV, nu un coupe cu 4 uşi

Politica platformelor comune VAG se va refleca în viitorul apropiat într-un nou model Lamborghini: un SUV sportiv, care a fost preferat în faţa limuzinei coupe cu 4 uşi Estoque. Practic, vorbim de un concurent direct pentru viitorul Maserati Kubang, SUV-ul Lambo urmând a fi bazat tehnic pe Porsche Cayenne.

Până nu demult, Lamborghini era un producător exclusivist, pentru care numărul redus de exemplare era foarte important în politica de imagine. Acum, însă, patronul VAG aplică politica creşterii profiturilor şi producţiei, producătorul italian având obiectivul de a ajunge la vânzări de 3.000 de unităţi anual.

Prin urmare, era nevoie de un model vandabil, iar cei de la AutoBild ne anunţă că este vorba de un Lamborghini SUV - VEZI AICI RANDĂRILE.

Deşi la Salonul Auto Paris 2008, italienii ne prezentau un inedit coupe cu 4 uşi Lamborghini Estoque, văr foarte bun cu Porsche Panamera, iată că, mai nou, oficialii mărcii au renunţat la ideea de limuzină pentru cea de SUV. Care, după cum o demonstrează Porsche Cayenne, e mult mai promiţătoare din punct de vedere al vânzărilor.

Noul Lamborghini SUV este parţial confirmat oficial, nefiind cunoscute date mai concrete despre acest proiect. Totuşi, modelul va fi conceput în paralel cu viitorul Bentley SUV, platforma tehnică urmând a proveni de la Porsche Cayenne. SUV-ul Lamborghini promite un sistem de propulsie hibridă, care va oferi în jur de 600 CP, iar designul maşinii va fi foarte agresiv, în timp ce setările trenului de rulare vor miza pe sportivitate.

Rămâne de văzut dacă în 2012 vom avea parte de un concept premergător al noului Lamborghini SUV.

CREDEŢI CĂ SUV-UL LAMBORGHINI VA AVEA SUCCES COMERCIAL?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.