Lamborghini Zagato Raptor – scos la licitaţie

Autor: Cosmin Iordache 12 aug. 2008 Știri auto

Lamborghini Zagato Raptor este un model fără pereche la propriu, fiind creat într-un singur exemplar pentru Salonul de la Geneva din 1996. Conceptul a împrumutat mare parte din mecanica lui Diablo VT, dar după cum se poate observa nu şi-a lăsat prea mult amprenta asupra gamei Lamborghini şi a influenţat mai degrabă modelul Spyker C12 Zagato. Modelul a fost dezvoltat împreună cu campionul elveţian la sanie Alain Wicki, dar nu a ajuns în producţia de serie.

Sub capotă se află vârful de gamă Lambo de la acea vreme, V12-le de 492 CP, dar din păcate aceştia nu vor putea fi etalaţi pe drumurile publice, pentru că modelul nu este omologat pentru circulaţie rutieră. Totuşi pentru cei dornici, acesta este scos la licitaţie la show-ul din Pebble Beach de către casa Blackhawk Collection.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide