Lancia reînvie Stratos până în 2011

Lancia ia tot mai în serios resuscitarea legendelor de altă dată şi intenţionează să producă în viitor un alt model cu rezonanţe sportive şi istorice pentru pasionaţi, Stratos.

Lancia reînvie Stratos până în 2011 Lancia reînvie Stratos până în 2011
Lancia Stratos - un model istoricLancia are planuri mari de viitor, dintr-o marcă muribundă italienii fiind determinaţi să găsească rezervele necesare de oxigen pentru a reveni în prima liga a automobilismului. Cum vor să facă asta? Prin apelarea la trecutul glorios şi resuscitarea unor modele care au scris file de istorie competiţională. Au făcut asta cu Lancia Delta, însă modelul actual lasă deoparte pedigree-ul modelului iniţial, fiind mai degrabă un premium hatch, decât un atlet de macadam.

Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cu Lancia Stratos, după cum declară CEO-ul Lancia, Olivier Francois, într-un interviu acordat Autocar. Ca şi în cazul lui Delta, Lancia Stratos va contrazice istoria şi nu va fi un model de raliu ci un coupe sportiv, aşa cum s-a consacrat. Totuşi, şeful de la Lancia spune că Stratos va moşteni un caracter retro, la fel cum au procedat şi cei de la Alfa Romeo cu modelul 8C. Modelul, aflat la cea de-a doua tentativă de revtalizare, după ce în 2005 a apărut un concept cu acest nume, ar putea apărea în 2010 şi probabbil se va naşte sub zodia unei serii limitate.

De asemenea, Lancia va prezenta la Salonul de la Paris din toamnă o versiune coupe a modelului Delta, denumită Deltina cu un caracter sportiv mai pronunţat. Modelul se va plasa ca dimensiuni între mezinul Ypsilon şi compacta Delta.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.