Land Rover prezintă rulota transparentă [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 02 sept. 2015 Știri auto

Transparent Trailer (cum o numeşte Land Rover în mod oficial) este un sistem de tractare care îi permite şoferului să se transporte în maximă siguranţă orice doreşte el să agaţe de Land Roverul său. 

Marele scop al acestui sistem este acela de a elimina unghiurile moarte atunci când tractezi ceva după tine. Folosindu-se de imagini de la camerele maşinii şi de la o cameră wireless montată la coada trailerului, sistemul poate face ca transportul tău să devină transparent – aşa este văzut, cel puţin, pe ecranul care joacă rol de oglindă retrovizoare centrală. Iar în cazul în care vrei să dai cu spatele, camera montată la capătul remorcii / trailerului joacă rol de cameră de marşarier.

Pe lângă magia de a face lucrurile din spate transparente, Land Rover poate să-ţi ofere informaţii – prin intermediul sistemului Cargo Sense – despre starea transportului tău. O carpetă cu senzori de presiune îţi spune dacă încărcătura este plasată uniform, şi te notifică în cazul unor situaţii anormale. 

În modul în care evoluează tehnologiile JRL, în curând o să vedem prima maşină transparentă din interior. Capotă transparentă şi montant transparent deja sunt…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide