Lansare în România - noul Ferrari 458 Speciale

Noul Ferrari 458 Speciale, ediţia specială de 605 CP, a fost lansat astăzi oficial în România la showroom-ul Forza Rossa din Otopeni.

Lansare în România - noul Ferrari 458 Speciale Lansare în România - noul Ferrari 458 Speciale

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru lansarea noului 458 Speciale pe singurul român Team Principal din Formula 1, Colin Kolles, care s-a aflat la bordul celui mai recent model Ferrari şi a vorbit despre caracteristicile impresionante ale acestui nou model.

Datorită raportului greutate/putere de numai 2,3 kg/cv, Ferrari 458 Speciale poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde (0 – 200 km/h in 9,1 secunde), iar la Circuitul Fiorano a înregistrat un timp de numai 1’23’’5.

Multe dintre soluţiile sofisticate, aplicate pentru prima dată unei maşini de serie în cazul 458 Speciale, inclusiv aerodinamica sa progresistă, vor deveni caracteristici standard la viitoarele modele Ferrari. S-a acordat atenţie maximă sursei de alimentare, care a fost declarată doi ani la rând ”Cel mai performant motor” la Gala Premiilor Internaţionale Motorul Anului, şi astfel Ferrari a construit cel mai puternic model V8 cu aspiraţie naturală (605 CP), cu o extraordinară putere de 135 CP/litru, cea mai mare atinsă vreodată de o maşină cu motor cu aspiraţie naturală.

Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale modelului 458 Speciale este sistemul Side Slip Angle Control (SSC), care facilitează controlul maşinii la limită, îmbunătăţind mult emoţiile încercate la volan. Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 sunt parte integrantă din noul Ferrari 458 Speciale.

Noul Ferrari 458 Speciale are cel mai rapid timp de răspuns (0.060 sec), cea mai ridicată acceleraţie laterală (1.33 g) atinse vreodată de o maşină din gama Căluţului Cabrat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.