Lansare în România: Skoda Citigo de la 7.954 euro

Autor: Dan Vache 29 iun. 2012 Știri auto

Skoda Citigo are o importanţă strategică pentru portofoliul Skoda, fiind primul model cu care intrăm pe un segment deosebit de competitiv: clasa automobilelor de mici dimensiuni. Dacă ne raportăm la condiţiile de piaţă şi la preferinţele actuale ale românilor în ceea ce priveşte automobilul personal, Skoda Citigo este modelul care reuneşte toate cerinţele acestora, prin urmare suntem încrezători că va fi adoptat rapid pe piaţa locală”, a declarat Vlad Rusu, Brand Manager Skoda, parte din Porsche Romania.

Skoda Citigo este primul model al mărcii care conţine noua siglă de identitate integrată în caroseria automobilului. Micuţa citadină impresionează cu un spaţiu interior amplu şi cu elemente de design foarte atractive. Tehnologiile utilizate, precum şi funcţiile de navigare, comandă vocală şi aplicaţia de muzică, accentuează caracterul urban al acestui model.

Grila cu lamele a radiatorului încadrată de o ramă cromată şi de farurile cu forme precise oferă maşinii imaginea tipică a unui automobil Skoda. Citigo are o lungime de 3,56 metri, o lăţime de 1,65 metri şi o înălţime de 1,48 metri. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri dar poate fi extins la 951 de litri, prin plierea scaunelor din spate.

Al şaptelea model Skoda a înregistrat rezultate foarte bune la capitolul siguranţă: a primit numărul maxim de 5 stele din partea Euro NCAP. Modelul Citigo este dotat cu patru airbaguri, centuri cu pretensionare, sistem ABS şi, în premieră pentru un autovehicul ŠKODA, sistem activ de frânare „City Safe Drive” care previne coliziunile când automobilul rulează cu o viteză de până la 30 km/h.

Modelul Citigo „vânează” şoferii tineri, familiile tinere şi, de asemenea, o clientelă matură. Aceştia sunt clienţi care sunt foarte sensibili în privinţa preţului şi au o abordare raţională în ceea ce priveşte automobilele, dar, pe de altă parte, au pretenţii foarte mari în ceea ce priveşte calitatea, caracterul practic, designul şi siguranţa.

Modelul Citigo este disponibil în doua variante de motorizare, pe benzină, cu trei cilindri, de 1,0 litri, de 44 kW/60 CP şi, respectiv, 55 kW/75 CP. Consumul de carburant şi emisiile sunt de 4,5l/100km şi 105g CO2/ km pentru motorul de 44kW. Motorul de 55kW consumă 4,7l/100km şi emite 108g de CO2 pe km.

Preţul de pornire pentru Skoda Citigo este de 7.954 euro cu TVA, valabil în echiparea Active şi cu motorul de 1.0 litri şi 60 CP. Cel mai scump model poate fi comandat la preţul de 11.054 euro cu TVA, în echiparea Elegance şi cu motorul de 1.0 litri 75 CP şi cutie automată în 5 trepte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide