Laptele - combustibil alternativ?

Compania germană Müllermilch a anunţat deschiderea unei fabrici de producere a etanolului din lapte, intenţionând atingerea unei producţii de 10 milioane de litri în 2008.

Laptele - combustibil alternativ? Laptele - combustibil alternativ?
Deşi poate părea hilară ideea că poţi turna laptele din cutie în rezervorul maşinii, cei de la Müllermilch sunt realişti. În procesul de producere a laptelui la scară industrială apar reziduuri, cum ar fi un subprodus zaharos gen lactoză, care acum poate fi transformat în alcool prin fierbere şi distilare.

Pentru a demonstra viabilitatea soluţiei, compania germană de lactate a inaugurat recent o fabrică, investiţiile ridicându-se la 20 de milioane de euro. Produsul obţinut este etanol de puritate ridicată, care poate fi utilizat fără probleme în reţeta biocarburanţilor, dintre care cel mai promovat este E85. În plus, la nivel european producţia de lapte este uneori excedentară, iar soluţia găsită de nemţi se pare că este mai ieftină decât culturile de rapiţă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.