Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang, a murit la vârsta de 94 de ani

Lee Iacocca, „tatăl” automobilului Ford Mustang şi „salvatorul” companiei Chrysler, a murit

Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang, a murit la vârsta de 94 de ani Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang, a murit la vârsta de 94 de ani

Lee Iacocca, creatorul Ford Mustang şi cel care a salvat Chrysler de faliment, a murit la vârsta de 94 de ani, informează Mediafax. Iacocca, o legendă a industriei auto americane, a murit la domiciliul său din Los Angeles din cauza complicaţiilor la boala Parkinson.

"A jucat un rol istoric conducând Chrysler prin criză şi transformând-o într-o forţă competitivă adevărată. A fost unul dintre marii lideri ai companiei şi ai industriei auto", spune un comunicat al Fiat Chrysler Automobiles.

Născut la părinţii imigranţi italieni în Allentown, Pennsylvania în 1924, Lee Iacocca şi-a început cariera ca inginer la Ford Motor Company în 1946, trecând ulterior la vânzări. Înzestrat cu fler pentru marketing, prima sa campanie, de la mijlocul anilor '50, a atras atenţia directorilor companiei. La scurt timp după aceea, a fost mutat la sediul său din Dearborn, Michigan.

În 1964, Lee Iacocca a proiectat şi lansat Ford Mustang

Cu toate acestea, Lee Iacocca a fost concediat de companie în 1978, după ce a fost acuzat că a complotat pentru a-l împiedica pe Henry Ford II să-şi preia funcţia de preşedinte al companiei.

Un an mai târziu, Iacocca a preluat Chrysler, unde, pentru un salariu de 1 dolar pe an, a condus un proces de restructurare care a inclus un ajutor guvernamental de 1,5 miliarde de dolari (returnat până în 1983.

În 1992 Iacocca a părăsit compania.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.