Legea care produce schimbări drastice pentru românii care conduc maşini cu volan pe dreapta a fost adoptată

Legea a trecut de Parlament!

Legea care produce schimbări drastice pentru românii care conduc maşini cu volan pe dreapta a fost adoptată Legea care produce schimbări drastice pentru românii care conduc maşini cu volan pe dreapta a fost adoptată

Un şofer va putea conduce în România un autovehicul cu volan poziţionat pe partea dreapta doar în anumite condiţii.

Potrivit unei legi adoptate de Camera Deputaţilor - for decizional, un şofer poate conduce în România o maşină cu volan pe dreapta doar în anumite cazuri: dacă a urmat minimum 20 de ore de cursuri de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan pe partea dreaptă, sau dacă posedă un permis de conducere obţinut într-un stat în care circulaţia se desfăşoară pe sensul de mers de pe partea stângă. Totodată, trebuie să cumpere un set de oglinzi speciale, care costă între 150 şi 500 de lei.

Legea a fost adoptată de Parlament.

Multe accidente au fost provocate în România de şoferi care conduceau maşini cu volan pe partea dreaptă, aduse de obicei din Marea Britanie.

Aceste modele sunt preferate datorită preţului mai mic de achiziţie, care este cu câteva mii de euro mai mic.

Trecerea volanului pe partea stângă într-un service autorizat anulează de obicei beneficiul costului redus, de aceea majoritatea proprietarilor de astfel de maşinii nu efectuează această operaţiune.

Legea adoptată va merge la preşedinte pentru promulgare. Ea mai prevede şi folosirea unor oglinzi speciale, numite periscopice, pentru o vizibilitate sporită. Un set de astfel de oglinzi costă între 150 şi 500 de lei.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.