Legea care produce schimbări drastice pentru românii care conduc maşini cu volan pe dreapta a fost adoptată

Autor: ProMotor 30 nov. 2018 Știri auto
Legea care produce schimbări drastice pentru românii care conduc maşini cu volan pe dreapta a fost adoptată

Un şofer va putea conduce în România un autovehicul cu volan poziţionat pe partea dreapta doar în anumite condiţii.

Potrivit unei legi adoptate de Camera Deputaţilor – for decizional, un şofer poate conduce în România o maşină cu volan pe dreapta doar în anumite cazuri: dacă a urmat minimum 20 de ore de cursuri de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan pe partea dreaptă, sau dacă posedă un permis de conducere obţinut într-un stat în care circulaţia se desfăşoară pe sensul de mers de pe partea stângă. Totodată, trebuie să cumpere un set de oglinzi speciale, care costă între 150 şi 500 de lei.

Legea a fost adoptată de Parlament.

Multe accidente au fost provocate în România de şoferi care conduceau maşini cu volan pe partea dreaptă, aduse de obicei din Marea Britanie.

Aceste modele sunt preferate datorită preţului mai mic de achiziţie, care este cu câteva mii de euro mai mic.

Trecerea volanului pe partea stângă într-un service autorizat anulează de obicei beneficiul costului redus, de aceea majoritatea proprietarilor de astfel de maşinii nu efectuează această operaţiune.

Legea adoptată va merge la preşedinte pentru promulgare. Ea mai prevede şi folosirea unor oglinzi speciale, numite periscopice, pentru o vizibilitate sporită. Un set de astfel de oglinzi costă între 150 şi 500 de lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide