Legea taximetriei, modificată de Guvern prin OUG. Reacţia UBER România

Autor: Mediafax 29 mart. 2019 Știri auto
Legea taximetriei, modificată de Guvern prin OUG. Reacţia UBER România

Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat,vineri la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a adoptat OUG pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi de închiriere, printre altele eliminând din lege expresia „în mod repetat”.

„Am adoptat o OUG îndelung dezbătută în spaţiul public, care modifică legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Am operat două modificări, am transferat atribuţiile privind organizarea şi efectuarea transportului în regim de închieriere de la autorităţile admininstraţiei publice locale la Autorietatea Rutieră Română. Această modificare a stat în transparenţă decizională timp de 10 zile, inclusiv autorităţile locale au fost de acord şi n-au ridicat observaţii vizavi de acest punct. A doua modificare pe care am operat-o, am eliminat expresia «în mod repetat», astfel încât sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”, a afirmat Daniel Suciu, viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Acesta a precizat că actul normativ „nu este îndreptat împotriva nimănui” şi că Guvernul doreşte stoparea pirateriei din domeniul transporturilor. Totodată, el a spus că Executivul va emite, în maxim trei săptămâni, un alt act normativ pentru reglementarea activităţii de ride-sharing.

„Acest act normativ nu este îndreptat împotriva nimănui, niciunei activităţi economice, ne dorim să dăm şi să punem stop şi capăt pirateriei din domeniul transporturilor, ceea ce patronatul din transporturi ne-a solicitat de foarte mult timp. Vă confirm că în ultimele zile am avut discuţii şi nu puţine cu reprezentanţii platformelor de ride-sharing şi până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe vom emite un alt act normativ, astfel încât şi activitatea de ride-sharing să fie reglementată. Ultima discuţie pe care am avut-o a fost alaltăieri. S-a consituit un grup de lucru alături de colegii noştri de la Mibnisterul Transporturilor şi în maxim trei săptămâni vom avea şi un act normativ care să reglementeze şi activitatea de ride-sharing. Toate aceste informaţii le-am schimbat şi cu colegii noştri de la Transporturi şi acest lucru vă pot confirma şi cei din activitatea de ride-sharing. Nu este un act npormativ îndreptat împotriva niciunei activităţi economice şi chiar dimpotrivă, cei din ride-sharing ne-au solicitat să reglementăm această activitate şi tocmai acest lucru vi-l pot confirma că o vom face în perioada următoare”, a completat Suciu.

UBER ROMÂNIA, DESPRE MODIFICAREA LEGII TAXIMETRIEI: VOM CONTINUA SĂ OPERĂM CA PÂNĂ ACUM

Reprezentanţii Uber România au anunţat, vineri, că nu schimbă nimic, ca urmare a faptului că în şedinţa de vineri Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care modifică Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„Ordonanţa de azi nu schimbă cu nimic lucrurile pentru Uber în România – vom continua să operăm ca până acum. Mai mult, Guvernul şi-a exprimat clar intenţia de a reglementa sectorul de ridesharing printr-o ordonanţă separată, în săptămânile următoare. Apreciem angajamentul Guvernului de a grăbi adoptarea unei legislaţii moderne pentru a răspunde nevoilor pasagerilor şi şoferilor din România”, au declarat Oficialii Uber România, vineri.

Ordonanţa de urgenţă care ar putea afecta serviciile de ridesharing intră în vigoare după 60 de zile de la adoptarea sa, timp în care Guvernul a spus că intenţionează să treacă o altă OUG pentru a reglementa sectorul de ridesharing.

Ordonanţa de azi nu produce efecte şi nu schimbă nimic pentru Uber sau pentru şoferii parteneri – serviciul să continua să funcţioneze ca până acum.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide