Legendarul pilot Marin Dumitrescu a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani

Legendarul pilot Marin Dumitrescu a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani

Legendarul pilot Marin Dumitrescu a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani Legendarul pilot Marin Dumitrescu a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani

Legendarul pilot Marin Dumitrescu a împlinit pe 19 ianuarie venerabila vârstă de 100 de ani. Marin Dumitrescu este unul din cei mai emblematici eroi a motorsportului românesc, cu o carieră de peste 30 de ani.

Este un pionier al curselor de raliu în România şi a continuat implicarea în motorsport ca preparator de automobile de curse, ca mentor şi coordonator de echipă, de multe ori ducând echipa Politehnicii peste echipa de uzină Dacia. 

Cariera lui Marin Dumitrescu în motorsport a început imediat după cel de-al Doilea Război Mondial în competiţiile de motociclism, la clasa 125 cmc, unde a obţinut un titlu de campion naţional. Ulterior, acesta demarează un proiect de curse de viteză pe circuit (cunoscute atunci drept "Cursele de la şosea") cu modele Jeep modificate.

Pentru întreaga activitate, Marin Dumitrescu avea să fie decorat de Preşedinţia României în 2012 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în rang de Cavaler.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.