Lexus LF-SA, puiul de sandworm de la Geneva 2015

A fost nevoie de un exemplar foarte-foarte mic din noua familie Lexus ca să ne dăm seama cu ce încercam în zadar să asemuim Lexus. Şi avem şi informaţii despre chestiuţa din imagine...

Lexus LF-SA, puiul de sandworm de la Geneva 2015 Lexus LF-SA, puiul de sandworm de la Geneva 2015

Cu fiecare apariţie a unui model Lexus - fie că vorbim de concept, fie că ne referim la versiunea de serie - ne-am tot întrebat de ce anume ne aminteşte feţele modelelor nipone. Am fi zis iniţial Predator - probabil că am şi făcut-o în articole anterioare - însă, sincer, Predator nici măcar nu mai este atât de înfricoşător în zilele noastre. Nu, ceva şi mai impunător. 

Apoi am văzut conceptul LF-SA, un vehicul „urban ultra-compact (subsegment B)”, după cum chiar creatorii săi l-au prezentat. Iar faptul că, în ciuda dimensiunilor reduse (3,4 m lungime, 1,7 metri lăţime şi 1,43 m înălţime), reuşeşte să acomodeze o grilă aşa de mare îl transformă, parcă, într-un pui de vierme de nisip din lumea imaginată de Frank Herbert în Dune. 

La fel de impresionant este şi spaţiul interior, care poate înghesui primi până la patru persoane. Iar sistemul de propulsie este unul hibrid. Dimensiunile ne duc cu gândul la o platformă de Yaris hibrid, costumată foarte stylish. Noi ne-am mulţumi să-l vedem şi într-o versiune mai încăpătoare, eventual ca rival pentru Audi A1 sau pentru MINI

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.