LG va dezvolta pentru Mercedes Benz un sistem de control prin gesturi

LG va dezvolta pentru Mercedes-Benz un sistem de control prin gesturi, informează Bloomberg citând surse. Astfel, şoferul va putea activa diferite funcţii ale maşinii prin anumite mişcări cu mâna.

LG va dezvolta pentru Mercedes Benz un sistem de control prin gesturi LG va dezvolta pentru Mercedes Benz un sistem de control prin gesturi

LG va dezvolta pentru Mercedes-Benz un sistem de control prin gesturi, informează Bloomberg citând surse. Astfel, şoferul va putea activa diferite funcţii ale maşinii prin anumite mişcări cu mâna.

O cameră video poziţionată în plafon va interpreta gesturile şoferului, cum ar fi activarea pilotului automat sau controlarea volumului sistemului audio. Pe viitor, LG are în vedere un sistem mult mai performant, care poate îndeplini solicitări complexe, precum schimbarea vitezelor, spun sursele Bloomberg.

BMW deţine un astfel de sistem de control prin gesturi, iar el este oferit pe modele precum Seria 7 şi anumite modele din gama de SUV-uri X. Sistemul BMW foloseşte tehnologie dezvoltată de Softkinetic Systems, companie cumpărată ulterior de Sony Corp.

LG are deja un acord cu Mercedes Benz pentru o cameră care poate oferi sistemului de operare anumite informaţii despre şofer, iar la CES 2019 Mercedes Benz a prezentat MBUX Interior Assist, care permite persoanelor aflate în modelul CLA Coupe să opereze funcţii cu ajutorul gesturilor.

Potrivit Bloomberg, LG şi Mercedes Benz au refuzat să comenteze informaţiile.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.