LG va dezvolta pentru Mercedes Benz un sistem de control prin gesturi

Autor: ProMotor 23 ian. 2019 Știri auto
LG va dezvolta pentru Mercedes Benz un sistem de control prin gesturi

LG va dezvolta pentru Mercedes-Benz un sistem de control prin gesturi, informează Bloomberg citând surse. Astfel, şoferul va putea activa diferite funcţii ale maşinii prin anumite mişcări cu mâna.

O cameră video poziţionată în plafon va interpreta gesturile şoferului, cum ar fi activarea pilotului automat sau controlarea volumului sistemului audio. Pe viitor, LG are în vedere un sistem mult mai performant, care poate îndeplini solicitări complexe, precum schimbarea vitezelor, spun sursele Bloomberg.

BMW deţine un astfel de sistem de control prin gesturi, iar el este oferit pe modele precum Seria 7 şi anumite modele din gama de SUV-uri X. Sistemul BMW foloseşte tehnologie dezvoltată de Softkinetic Systems, companie cumpărată ulterior de Sony Corp.

LG are deja un acord cu Mercedes Benz pentru o cameră care poate oferi sistemului de operare anumite informaţii despre şofer, iar la CES 2019 Mercedes Benz a prezentat MBUX Interior Assist, care permite persoanelor aflate în modelul CLA Coupe să opereze funcţii cu ajutorul gesturilor.

Potrivit Bloomberg, LG şi Mercedes Benz au refuzat să comenteze informaţiile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide