Limuzina lui Barrack Obama - probleme în Anglia şi Irlanda

Cea mai sigură limuzină prezidenţială s-a făcut de râs la Dublin, în Irlanda. Iar Barrack Obama a fost somat de primarul Londrei să plătească amenzile maşinilor Ambasadei Americane din Anglia. Iată cum este şifonată imaginea celei mai puternice ţări din lume...

Momentul în care limuzina prezidenţială a lui Barrack Obama a rămas suspendată în Irlanda va rămâne în istorie. La fel ca şi reacţia întârziată a celor din staff-ul prezidenţial, dar şi a poliţiştilor irlandezi, care pur şi simplu au rămas blocaţi - de remarcat că unii chiar s-au speriat când au auzit bubuitura maşinii care a rămas pe burtă...

VEZI AICI VIDEO CU MOMENTUL PENIBIL AL LUI OBAMA ÎN IRLANDA!

Însă Barrack Obama a mai avut parte de un moment jenant în vizita sa din Anglia. Primarul Londrei, Boris Johnson, l-a somat fără menajamente pe preşedintele american să achite suma de 5,3 milioane lire sterline (circa 8,7 milioane USD), reprezentată de totalul amenzilor primite de maşinile ambasadei americane la Londra.

În plus, primarul Londrei a afirmat că nici una dintre maşinile convoiului prezidenţial, inclusiv "The Beast" (Cadillac-ul blindat al preşedintelui) nu vor scăpa de celebra taxă de congestie. Motivul este simplu: în timpul vizitei lui Obama, traficul nu a fost închis - aşa cum s-a întâmplat cu ocazia vizitei Papei, când papamobilul a fost exceptat de la plata acestei taxe.

Pentru moment, mica dispută este considerată minoră, intrând în categoria bancurilor politice. Însă nu este exclus ca, în curând, aceasta să devină o problemă diplomatică, din cauza refuzului sistematic al celor de la ambsada americană de a plăti atât taxa de congestie, cât şi amenzile de viteză şi de parcare ilegală.

De altfel, un raport al primăriei arată că foarte multe ţări cu ambasada la Londra sunt în aceeaşi situaţie, iar valoarea totală a amenzilor restante se ridică la o sumă uimitoare: 51 de milioane de lire sterline (aproximativ 83 milioane USD sau circa 60 milioane de euro). Amenzi neplătite sub pretextul imunităţii diplomatice.

Vor scăpa americanii basma curată sau se va ajunge la o înţelegere? Până vom afla răspunsul, vă lăsăm să vă amuzaţi, împreună cu publicul din Irlanda, pe seama limuzinei prezidenţiale americane, în cea mai penibilă ipostază de până acum:

Momentul penibil al lui Obama, din alt unghi de pe tare.ro

Penibil: limuzina lui Barrack Obama ramane suspendata! de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.