Limuzinele prezidenţiale ale lui Putin vor fi făcute de… germani

Autor: Adrian Mihălţianu 09 mai 2014 Știri auto

Nu cu multă vreme în urmă a fost lansat un concurs având ca miză construirea viitoarei limuzine a preşedintelui rus Vladimir Putin. Concurs care se credea că a fost câştigat de compania rusă Marussia, nume care activează şi în Formula 1, în detrimentul celor de la Zil, constructorul tradiţional al oficialilor ruşi de până acum.

Oricât s-ar certa Putin cu Merkel, e clar că rusului tot maşinile de lux germane îi plac – recunoaşteţi detaliile? (în afara emblemei aurite de pe volan…)

Recent, însă, mass-media din Rusia a aflat despre adevăratul proiect al viitoarei limuzine ruseşti. De fapt, este vorba despre o familie de modele dedicate preşedintelui rus, familie cunoscută sub apelativul ”Project Cortege” şi care va cuprinde limuzine, SUV-uri şi dube, toate destinate coloanei oficiale prezidenţiale.

Primele prototipuri ale maşinilor din Project Cortege au fost deja dezvăluite în cadrul unui eveniment organizat de ministerul industriei din Rusia, ministrul Denis Manturov anunţând că producţia limuzinei lui Putin va demara cel mai târziu în 2016, la uzina din Ulyanovsk.

”Dacă schimbăm x cu y, în loc de limuzină scoatem tanc! E bine, tovarăşe Putin?”

Plus încă un detaliu interesant: Porsche Engineering va superviza, din punct de vedere tehnologic, realizarea maşinilor. Da, cunoscuta companie auto germană va folosi un buget de 400 milioane de dolari pus la dispoziţie de administraţia Putin pentru a-i construi preşedintelui rus ceea ce se anunţă cea mai luxoasă şi sigură limuzină din lume.

Pentru moment, remarcăm stilul foarte conservator al limuzinei lui Putin, ba chiar o anumită lipsă de originalitate, atât în ce priveşte stilul exteriorului, cât şi dacă ne referim la bordul maşinii. Practic, în afara emblemei aurite, maşina nu pare să pună în valoare orgoliul preşedintelui rus. Dar poate ne înşelăm şi nemţii ne vor face o surpriză în viitor…

Dilemă: dacă nu-i place lui Putin limuzina asta, va invada Germania?…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide