Exclusiv  LIVE PARIS 2010: Renault Fluence Z.E.

Renault Fluence Z.E. va apărea cât de curând pe şoselele din Europa de Vest. Am avut ocazia să îl vedem pe viu la Salonul Auto Paris 2010. Dar nu numai atât: în curând veţi afla impresiile ProMotor chiar de la volanul acestui model!

Marea surpriză pe care o aduce Renault Fluence Z.E., dacă te afli lângă maşină, este că... nu arată deloc surprinzător. Nu are un look de OZN, nici elemente care să scoată prea mult în evidenţă faptul că e o maşină electrică.

De fapt, singurul lucru care se poate observa mai bine este lungimea mai mare cu 13 cm faţă de a unui Renault Fluence de serie, modelul cu propulsie electrică ajungând la o lungime apreciabilă, de 4,75 metri. Nu e neapărat un gabarit care să recomande Fluence Z.E. în traficul urban, dar vorbim de un compromis dictat de plasarea în spatele banchetei a pachetului de baterii, destul de voluminos.

La Salonul Auto Paris 2010, constructorul francez a expus şi o maşină Renault Fluence Z.E. secţionată, astfel încât se putea observa uşor arhitectura automobilului. Lăudabil este că nu a fost nevoie de modificări structurale de anvergură, doar portbagajul suferind la capitolul spaţiu util, care coboară de la 530 de litri la numai 300 de litri.

Renault Fluence Z.E. anunţă un preţ atrăgător, cel puţin pentru piaţa franceză, unde primii clienţi vor putea cumpăra "Prime Edition" începând de la jumătatea lui 2011 pentru un preţ de 21.300 euro - preţul pe plan european este de 26.000 euro, în Franţa maşinile electrice beneficiind de un bonus guvernamental de 5.000 euro. Totuşi, în preţul maşinii nu este inclus pachetul de baterii, care este vândut separat, într-un sistem tip abonament, cu preţuri pornind de la 79 euro pe lună.

În curând, primele impresii ProMotor de la volanul lui Renault Fluence Z.E.!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.