Exclusiv  LIVE PARIS 2010: Standul BMW-Mini

Bavarezii au ocupat mulţi metri pătraţi, deşi noutăţile nu au fost aşa numeroase. S-au remarcat noua generaţie X3, cât, mai ales, conceptul BMW Seria 6 Coupe, în timp ce Mini continuă să ne surprindă.

Premiera mondială a bavarezilor la Salonul Auto Paris 2010 a fost noua generaţie a SUV-ului BMW X3, însă vizitatorii au fost atraşi mult mai mult de conceptul BMW Seria 6.

BMW Seria 6 Concept a fost magnetul in standul BMW

De la început trebuie să remarc faptul că, dacă primele imagini nu m-au dat pe spate, în realitate Seria 6 Concept arată foarte bine. Foarte, foarte bine. Sper ca modelul de serie să preia toate detaliile conceptului, pentru ca fanii BMW şi, mai ales, cei ai grand tourismului bavarez Seria 6 să nu rămână dezamăgiţi.

Revenind la premiera mondială "palpabilă", BMW X3, acest SUV este cel mai echilibrat din familia de SUV-uri bavareze. Se situează clar între micul X1, care îşi propune să atragă publicul tânăr, şi X5, care este destinat celor cu dare de mână.

A doua generatie BMW X3 se dovedeste un SUV echilibrat si cu o calitate foarte buna

BMW X3 este, practic, o maşină familistă, cu un stil cuminte, sugerând încredere şi spirit practic. Interiorul lui X3 este demn de rangul premium, materialele plastice şi cel de pe bord fiind aproape de termenul impecabil. Se pare că BMW a ascultat de criticile multor clienţi relativ la calitatea interiorului, mai ales în ce priveşte maşinile fabricate în America.

Designul interiorului nu surprinde, fiind similar cu cel al modelelor din gama actuală şi estimez că îi va încânta pe cei care vor maşini care să inspire siguranţă. Dar şi spaţiu, deoarece habitaclul este la fel de spaţios ca la prima generaţie X5. Portbagajul are un mic atu: un compartiment sub planşeu, cu multe spaţii mici pentru lucruri mărunte.

Mini a surprins prin conceptul unui scuter electric, primul Mini pe doua roti

În ce priveşte Mini, avem parte de două surprize. Una o reprezintă primul Mini cu două roţi, sub forma unui scuter electric având un stil life-style foarte reuşit. Este un răspuns mult mai colorat şi mai plin de viaţă decât scuterul celor de la smart, fiind dotat tot cu propulsie electrică, dar şi cu multe mici găselniţe de ordin practic. Dacă vom vedea acest concept în serie, depinde cel mai probabil de feedbackul publicului de la salonul parizian.

Din 2011, pedigree-ul sportiv Mini este pus la treaba in WRC datorita acestui Countryman

A doua surpriză este reprezentată de versiunea pregătită pentru WRC a SUV-ului Mini Countryman. Se pare că bavarezii au planuri mari cu marca britanică, iar pedigree-ul sportiv al acesteia urmează să îşi facă simţită prezenţa în unul din cele mai dificile campionat de motorsport, WRC. Alături de această versiune a fost prezentată şi "sportiva de buzunar" Countryman Cooper S, care suntem curioşi ce doză de adrenalină oferă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.