Exclusiv  LIVE PARIS 2010: Standul Peugeot

Cei de la Peugeot au un stand foarte bogat, afişând o pleiadă de noutăţi. Cea mai importantă, bineînţeles, este noul Peugeot 508, despre care aflaţi acum primele impresii în direct.

Prezentat în premieră mondială la salonul parizian, noul Peugeot 508 se dovedeşte o surpriză foarte plăcută. Pe viu, berlina de clasă medie a francezilor afişează un stil plăcut, sobru, serios, pe gustul clientelei care doreşte maşini de calitate.

Detaliile lui 508 sunt atent realizate, per total fiind clar că francezii au ca obiectiv "vânătoarea" de maşini germane. Dimensiunile maşinii sunt şi ele generoase, plasând 508 la limita clasei mari - de altfel, berlina francezilor înlocuieşte, dintr-o lovitură, atât modelul 407, faţă de care plusează cu un interior mult evoluat calitativ, dar şi modelul 607, faţă de care nu îşi face probleme în privinţa spaţiului în spate.

Atunci când iei loc la volanul lui 508, simţi imediat că maşina are clare tendinţe premium, majoritatea materialelor fiind excelente calitativ (ce-i drept, maşina expusă este în nivelul maxim de echipare). Amenajarea butoanelor şi marele display central dau dovadă de o bună ergonomie, dar şi de o foarte bună lizibilitate, domenii care până acum puteau fi criticate la berlinele Peugeot.

În ce priveşte locurile din spate, spaţiul pentru genunchi şi pentru cap este la cote foarte bune, 508 fiind relativ aproape de referinţa în materie, Skoda Superb. Nici portbagajul nu dezamăgeşte, mai ales că deschiderea se realizează tot automat, de la zeroul din logo-ul 508. O notă foarte bună pentru versiunea break, al cărei hayon se poate deschide automat, iar portbagajul arată foarte încăpător.

Una dintre marile surprize ale standului francez a fost conceptul unui mic SUV pseudo-coupe, denumit Peugeot HR1. Este, practic, precursorul unui model de serie care va rivaliza cu Nissan Juke şi preia elementele de design de la magnetizantul Peugeot SR1, care rămâne în continuare piesa de rezistenţă a standului Peugeot.

Nu putem trece cu vederea primul model hibrid-diesel, Peugeot 3008, care promite niveluri de consum şi emisii de CO2 mult mai coborâte. În rest, standul Peugeot la Salonul Auto Paris 2010 are ca temă centrală "podul peste timp", istoria mărcii având un loc bine stabilit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.