LIVE PROMOTOR: armata de ”RS”-uri din standul Audi de la Geneva 2013

Autor: Iulian Dnistran 06 mart. 2013 Știri auto

 

Fie că este vorba despre un break cu 560 CP sau despre o decapotabilă cu 450 CP, Audi a venit la Salonul Auto Geneva 2013 cu o gamă foarte largă de modele sportive, care ar trebui să-şi găsească fani printre toate categoriile de clienţi potenţiali.

Vedetele standului Audi au fost breakul RS6 Avant şi crossoverul sportiv RS Q3, care au fost prezentate în premieră mondială. Din păcate, breakul cu 560 CP era încuiat, aşa că am putut să-l admirăm doar la exterior. Dar ce exterior! Jantele negre şi vopseaua roşie, completate de spoilerele agresive, au pictat tabloul unei maşini de familie destinate celor cărora le place adrenalina.

Partenerul de pe scenă al lui RS6 Avant a fost noul RS Q3, un crossover cu 306 CP, care, deocamdată, nu are nici un rival. Exteriorul are parte de aceleaşi tuşe specifice modelelor RS din gama Audi, precum jante de dimensiuni mari şi spoilere agresive. Tot un Q3 rămâne, însă are acel „ceva” care îl va face să iasă în evidenţă pe stradă.

În interior am găsit aceeaşi calitate foarte bună a materialelor, aşa cum Audi ne-a obişnuit până acum, precum şi scaune sport care oferă un suport lateral mai bun decât în modelul standard. Toate bune şi frumoase, cu excepţia consolei centrale, care pare sărăcăcioasă pentru o maşină cu pretenţii de crossover sportiv.

Cel mai reuşit interior dintre toate modelele sportive Audi de la standul din Geneva a fost, în opinia noastră, cel al sedanului RS7 Sportback, care a fost prezentat în premieră europeană.Totul se îmbină aşa cum trebuie, iar ecranul color care domină consola centrală are o calitate a imaginii foarte bună.

Mai mult, modelul tapiseriei din piele de pe scaune atrage privirea într-un mod plăcut şi scade din monotonia unui interior aproape complet negru. Una peste alta, Audi RS7 Sportback ar fi o maşină foarte bună pentru traversarea Europei rapid şi confortabil.

Dacă RS6 Avant sau RS7 Sportback vi se par prea mari, atunci un RS4 Avant ar trebui să fie potrivit. Lansat în 2011 la Frankfurt, Audi RS4 Avant oferă, în mare, aceleaşi lucruri ca noul RS6 Avant, doar că într-un pachet mai mic.

Şi în acest caz, avem parte de un interior cu materiale de calitate foarte bună, scaune sport confortabile şi un portbagaj în care ar trebui să încapă toate bagajele unei familii care preferă câte o doză de adrenalină din când în când.

Celelalte modele de culoare roşie de la standul Audi, căci aceasta este culoarea pe care oficialii companiei germane au ales-o pentru modelele din gamele S şi RS, au fost RS5 Cabrio, S3 Sportback şi SQ5 TDI.​

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide