Los Angeles 2011: Porsche Panamera GTS

Porsche a decis că este momentul ca Panamera să treacă la nivelul următor. La Porsche GTS înseamnă Gran Turismo Sport, aşadar vorbim despre o Panamera cu ceva mai mult temperament.


Porsche prezenta în 1963 modelul 904 Carrera GTS, iar de atunci Gran Turismo Sport a însemnat pentru constructorul german rafinarea performanţelor. Panamera GTS în linii mari înseamnă mai multă putere, sistem de frânare îmbunătăţit, o gardă la sol redusă cu 10 mm şi o recalibrarea a suspensiei. Porsche susţine că este un model care poate fi scos la "plimbare" şi pe circuite unde poate aduce enorm de multă satisfacţie.

Propulsorul este o versiune modificată a unităţii V8 aspirate de 4,8 litri care dezvoltă 430 CP la 6.700 rpm, un plus de 30 CP comparativ cu Panamera S/ 4S. Cuplu motor ajunge de la 500 Nm la 520 Nm. Pachetul Sport Chrono este dotare standard pentru GTS. Noua versiunea Panamera accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde şi are o viteză maximă de 288 km/h. iar consumul mediu declar este de 10,9 litri, iar dacă se optează pentru pneurile cu rezistenţă scăzută la înaintare se ajunge la 10,7 litri. Sistemul de frânare este împrumutat de la Panamera Turbo iar ecartamentul spate a crescut cu 5 mm. Modelul va fi disponibil în Germania din februarie 2012 la un preţ de 116.716 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.