Lotus motor pentru viitoarele hibride la Frankfurt

Lotus face primii paşi spre tehnologia hibridă şi va prezenta la Frankfurt piatra de temelie pentru viitoarele modele electrice sportive.

Lotus motor pentru viitoarele hibride la Frankfurt Lotus motor pentru viitoarele hibride la Frankfurt

Lotus a promovat întotdeauna filozofia "mai uşor înseamnă mai rapid şi mai eficient". Dar viitorul se anunţă sub semnul hibirzilor, vehicule care datorită tehnologiei sofisticate, nu sunt printre cele mai suple şi agile modele de pe piaţă. Lotus vrea însă să depăşească această barieră şi prezintă un motor cu o capacitate de 1.2 litri şi cu o masă de doar 56 kg. Această unitate va fi practic motorul care va pune în mişcare un generator pentru a încărca bateriile de la un eventual sistem hibrid în serie.

Propulsorul de 1.2 litri, în trei cilindri, are o structură monobloc, reducând astfel masa totală şi evitând posibilele defecţiuni prin folosirea mai puţine componente. Lotus mai spune despre acest propulsor că are o eficienţă termică remarcabilă producând 47 CP şi că nu este nici prea scump pentru a fi fabricat. Deci prima cărămida a fost pusă la dezvoltarea viitorilor hibrizi Lotus, şi în viitorul apropiat ne putem aştepta la modele la fel de sportive, dar mai eficiente şi cu emisii mult îmbunătăţite.

Trebuie precizat că acest motor face parte dintr-un proiect denumit "Limo-Green" demarat de o agenţie britanică, UK Techonology Strategy Board, împreună cu Jaguar, Caparo şi MRA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.