Machiaj substanţial pentru VW Golf 2 în China – iată noul FAW Oley

Autor: Oraan Mărculescu 06 nov. 2012 Știri auto

Până nu demult, joint-venture-ul FAW-VW producea în China vechiul Volkswagen Jetta (varianta sedan a lui VW Golf 2), ceea ce nu e de mirare, din moment ce precedenta generaţie a lui VW Santana nu era altceva decât Passat-ul anilor ’80 din Europa…

FAW a decis, însă, că e cazul să se alinieze tendinţelor moderne, aşa încât anul trecut a prezentat noul FAW Oley Sedan, o maşină familistă cu un design modern, dar care se bazează tot pe platforma tehnică a lui Golf 2, concepută la începutul anilor ’80!

Acum, chinezii se pregătesc pentru lansarea versiunii hatchback, care arborează aceleaşi linii rotunjite ca şi sedanul, în totală contradicţie cu muchiile drepte ale Golf-ului original. Practic, putem spune că vorbim de un nou rival al lui Sandero, mai ales că FAW Oley va beneficia şi de o versiune în stil crossover, ca şi Sandero Stepway.

Ca motorizare, FAW Oley se bazează pe serviciile unui propulsor pe benzină, de 1,5 litri şi 100 CP, cuplat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte, sau, opţional, cu una automată cu 4 trepte.

Un alt lucru demn de menţionat este preţul de bază al noii versiuni: 55.000 yuans, circa 6.900 euro. Ce spuneţi, e un preţ justificat pentru o maşină cu aspect modern, dar bazată pe o platformă tehnică de acum 30 de ani?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide