Magna este interesată serios de Chrsyler

Producătorul canadian Magna International este singurul ofertant pentru preluarea Chrysler, divizia americană a grupului auto DaimlerChrysler, potrivit publicaţiei Automobilwoche, citată de Reuters.

Magna este interesată serios de Chrsyler Magna este interesată serios de Chrsyler

Magna este, la momentul actual, "singura parte interesată serios de Chrysler", relatează publicaţia de specialitate, citând surse apropiate negocierilor. Băncile de investiţii lansează în mod intenţionat zvonuri privind interesul fondurilor Cerberus şi Blackstone pentru compania auto, din motive "tactice", se mai spune în articol.

DaimlerChrysler va adopta, în luna mai, o deciziei privind vânzarea diviziei americane, iar tranzacţia urmează să fie finalizată în două luni. Oficialii DaimlerChrysler au refuzat să comenteze informaţiile.

"Toate opţiunile sunt deschise", a afirmat un purtător de cuvânt al grupului. Daimler va păstra, iniţial, o participaţie la Chrysler, companie care înregistrează pierderi, iar Magna va revinde Chrysler, probabil, după restructurarea producătorului auto, apreciază oficialii din industria de profil.

Directorul general al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, a declarat în luna februarie că analizează toate opţiunile posibile pentru divizia americană, care a pierdut aproape 1,5 miliarde de dolari în anul 2006, întrucât interesul cumpărătorilor pentru modelele produse de Chrysler a scăzut.

În încercarea de a reveni pe profit în 2008, Chrysler intenţionează să desfiinţeze 13.000 de locuri de muncă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.