Magna Steyr, constructor de modele BMW, Mercedes şi altele, a realizat cea mai mare investiţie din istoria Sloveniei

Autor: ProMotor 17 iul. 2019 Știri auto
Magna Steyr, constructor de modele BMW, Mercedes şi altele, a realizat cea mai mare investiţie din istoria Sloveniei

Subsidiara europeană a companiei Magna International, Magna Steyr, a deschis o nouă fabrică de vopsele în Slovenia, informează Automotive News Europe.

Vopsitoria, care va contribui la producţia de vehicule realizată sub contract la fabrica Magna Steyr din Graz (Austria), a început să efectueze teste în luna martie. Fabrica nouă are deja 200 de angajaţi şi va mai angaja 200 de oameni când va lucra la capacitate maximă.

Magna a cheltuit 1,38 miliarde de dolari şi a primit subvenţii de la statul sloven în valoare de 21 de milioane de dolari. Construcţia acestei fabrici reprezintă cea mai mare investiţie greenfield (de la 0) din istoria Sloveniei, a anunţat guvernul de la Ljubljana.

Magna Steyr construieşte sub contract maşini pentru Mercedes, BMW, Toyota şi Jaguar la fabrica sa din Graz, aflată la aproximativ 65 de kilometri de noua fabrica de vopsele.

Magna Steyr ocupă poziţia a treia în topul Automotive News Europe al celor mai importanţi 100 de furnizori la nivel mondial, înregistrând vânzări către constructori de aproape 41 de miliarde de dolari în 2018.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide