Mai aproape de realitate: noul Audi A9 - randări proaspete

E clar: Audi A9 va fi una dintre cele mai scumpe şi luxoase maşini Audi, urmând a concura direct cu celebrul coupe Mercedes-Benz CL. Cei de la L'Automobile Magazine vin acum cu informaţii noi, dar şi cu un preview destul de realist.

Mai aproape de realitate: noul Audi A9 - randări proaspete Mai aproape de realitate: noul Audi A9 - randări proaspete

În ultima vreme, cei de la Audi s-au remarcat prin exploatarea intensă a nişei berlinelor hatchback sportive, cu apelativ Sportback (precum A5 Sportback sau A7 Sportback), dar şi a domeniului SUV-crossover, unde au o gamă bogată: Q3, Q5, Q7, A4 Allroad şi, în curând, A6 Allroad.

Totuşi, Audi vrea şi un coupe luxos clasic, acesta urmând a se numi, deloc surprinzător, Audi A9 - VEZI AICI RANDĂRILE.

Conceput pentru a rivaliza în primul rând cu Mercedes-Benz CL, un rege neîncoronat al acestui segment exclusivist, noul Audi A9 va apărea în jurul anului 2014 şi va fi propus într-o caroserie coupe cu 2 uşi, germanii nefiind interesaţi de o versiune coupe-cu-4-uşi sau A9 Sportback.

Cu o lungime de peste 5 metri, Audi A9 va avea un stil foarte familiar, putând fi interpretat fie ca versiunea coupe a lui Audi A8, fie ca un Audi A5 Coupe "umflat cu pompa". Totuşi, Audi A9 va fi bazat pe platforma utilizată de Bentley Continental sau Porsche Panamera, caroseria urmând a fi total din aluminiu, iar tracţiunea integrală quattro va fi standard.

Se pare că motorizările pe benzină vor fi toate hibride, un diesel nefiind încă în planuri. Nici o versiune supersportivă RS9 nu va fi oferită, deoarece marele coupe se doreşte un GT confortabil, nu un rival pentru Audi R8, de exemplu. Aşteptăm mai multe detalii în 2012, ba chair şi un concept premergător - de data aceasta real, nu doar virtual, ca acela propus de un student acum doi ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.