Mai bine daţi un tur în jurul blocului ca să nu vă pară rău.

Mai bine daţi un tur în jurul blocului ca să nu vă pară rău.

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ger valabil pentru 21 de judeţe ale ţării, avertizarea intrând în vigoare joi, la ora 12, fiind valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

Judeţele vizat de avertizare sunt Maramureş, Hunedoara, Covasna, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Braşov, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba , Sibiu, Argeş şi Capitala.

„În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, urmând ca vineri spre sâmbătă (20/21 ianuarie) gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia şi Muntenia. Temperaturile minime se vor încadra în general între -22 şi -14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative. În partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie local în Muntenia şi în Dobrogea vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, astfel că pe spaţii restrânse zăpada depusă anterior va fi temporar spulberată”, anunţă ANM.

Cei cu maşini vechi sau cu baterii vechi ar trebui să dea un tur de încălzire în adevăratul sens al expresiei. Bateriile vechi cedează repede la frig şi din acest motiv e bine să le puneţi un pic în „mişcare”. Altfel, va trebui ca mâine să găsiţi un prieten care să vă dea curent de la bateria lui. 

Sursă: Mediafax.roComentarii
Inchide