Manual de condus dedicat şoferiţelor: „Deşi părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte maşini”

Autor: Marius Vișan 07 nov. 2017 Știri auto
Manual de condus dedicat şoferiţelor: „Deşi părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte maşini”

Autorităţile din Shanghai au făcut un manual destinat şoferiţelor, care cuprinde recomandări precum purtarea părului strâns sau neutilizarea odorizantelor de maşină, scrie Digi24.

„Deşi părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte maşini apropiindu-se lateral”, se arată în manual. Asta pentru că „în situaţiile de urgenţă în care conducătorul auto trebuie să întoarcă, părul lung nu numai că va bloca vederea, dar se poate de asemenea înfăşura în jurul scaunelor sau al volanului”. 

De asemenea, se interzice purtarea unor tocuri de peste 4 centimetri, folosirii unor odorizante prea puternice pentru maşină sau atârnării unor obiecte decorative de oglinda retrovizoare. Odorizantul de maşină „ar putea produce o explozie”, iar tocurile ar putea afecta acceleraţia şi frânarea, argumentează autorii textului.

Articolul cuprinde şi restricţii destinate şoferilor vârstnici şi pasagerilor copii, dar nu există nicio secţiune dedicată special conducătorilor bărbaţi, cu toate că, potrivit statisticilor oficiale, femeile din China sunt mai puţin implicate în accidente decât bărbaţii. 

Sursă: Digi24.ro via Agerpres

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide