Manual de condus dedicat şoferiţelor: „Deşi părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte maşini”

Manual de condus dedicat şoferiţelor: „Deşi părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte maşini”

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Autorităţile din Shanghai au făcut un manual destinat şoferiţelor, care cuprinde recomandări precum purtarea părului strâns sau neutilizarea odorizantelor de maşină, scrie Digi24.

„Deşi părul lung este frumos, le va împiedica pe femei să vadă alte maşini apropiindu-se lateral”, se arată în manual. Asta pentru că „în situaţiile de urgenţă în care conducătorul auto trebuie să întoarcă, părul lung nu numai că va bloca vederea, dar se poate de asemenea înfăşura în jurul scaunelor sau al volanului”. 

De asemenea, se interzice purtarea unor tocuri de peste 4 centimetri, folosirii unor odorizante prea puternice pentru maşină sau atârnării unor obiecte decorative de oglinda retrovizoare. Odorizantul de maşină „ar putea produce o explozie”, iar tocurile ar putea afecta acceleraţia şi frânarea, argumentează autorii textului.

Articolul cuprinde şi restricţii destinate şoferilor vârstnici şi pasagerilor copii, dar nu există nicio secţiune dedicată special conducătorilor bărbaţi, cu toate că, potrivit statisticilor oficiale, femeile din China sunt mai puţin implicate în accidente decât bărbaţii. 

Sursă: Digi24.ro via AgerpresComentarii
Inchide