Manualul de instrucţiuni al maşinii înlocuit cu o tabletă electronică Samsung

Renault Samsung Motors urmează exemplul dat de Hyundai cu doar câteva luni în urmă, oferind pentru modelele SM5 şi SM7 o tabletă electronică Samsung Galaxy Tab. Foarte util, la modă, dar şi ecologic, nu?

Manualul de instrucţiuni al maşinii înlocuit cu o tabletă electronică Samsung Manualul de instrucţiuni al maşinii înlocuit cu o tabletă electronică Samsung

Moda iPad avansează foarte rapid în domeniul auto: un foarte bun exemplu l-a dat Hyundai acum câteva luni, când a anunţat că pe limuzina Hyundai Equus va oferi celor interesaţi posibilitatea de a opta pentru o tabletă Apple iPad care să înlocuiască deja clasicul manual de instrucţiuni.

Acum a venit rândul unui alt producător coreean, Samsung Motors (partenerul Renault în Asia), să aplice această idee. Atâta doar că, după cum se aşteaptă orice a auzit de electronicele Samsung, producătorul nu a optat pentru iPad, ci pentru un produs din "curtea proprie": o tabletă Samsung Galaxy Tab.

Mai mult, această facilitate va fi disponibilă pentru clienţii care vor cumpăra atât limuzina Samsung SM7, cât şi berlina Samsung SM5 (omologul lui Renault Latitude) - deci nu va fi doar o opţiune simandicoasă pentru maşinile foarte scumpe.

Tableta Samsung Galaxy Tab va conţine, pe lângă manualul de instrucţiuni în format electronic, şi aplicaţii GPS, diverse servicii şi aplicaţii de birou şi multimedia sau chiar un abonament la revista companiei. Se pare că, strict pentru piaţa sud-coreeană, va fi oferită şi posibilitatea conectării cu un sistem de tipul "cutie neagră".

Din păcate, nu avem semnale că acest exemplu va fi aplicat de către Renault pe modelele de pe piaţa europeană. Cel puţin în ce priveşte modelele din gama actuală. Însă e clar că industria auto coreeană dă un exemplu care va trebui urmat foarte curând de toţi producătorii generalişti.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.