Marca Dacia va avea un muzeu, după mai bine de 50 de ani de la înfiinţare

Primăria Mioveni şi Automobile Dacia lucrează împreună pentru a construi un muzeu dedicat celei mai cunoscute mărci auto din România: Dacia.

Marca Dacia va avea un muzeu, după mai bine de 50 de ani de la înfiinţare Marca Dacia va avea un muzeu, după mai bine de 50 de ani de la înfiinţare

Dacia, cea mai cunoscută şi prosperă marcă auto din România, va avea un muzeu în Mioveni, localitatea în care a fost fondată (pe vremea înfiinţării se numea Colibaşi), scrie 0-100.ro.

Potrivit sursei, primăria Mioveni şi Automobile Dacia lucrează împreună la acest proiect care urmează să fie construit din fonduri europene, anul de finalizare estimat de primarul localităţii Mioveni fiind 2018, ceea ce ar coincide cu sărbătorirea a 50 de ani de la fabricarea primului automobil Dacia – un 1100 construit în august 1968.

0-100.ro scrie că planurile pentru clădire sunt gata şi că sunt luate în considerare două amplasamente, dintre care se va alege, evident, unul singur. Timpul de construcţie ar trebui să fie de cel mult 15 luni.

Vorbind despre exponate, Ion Georgescu, primarul din Mioveni, spune că reprezentanţii Dacia au apelat la filialele Automobil Club Român (ACR) pentru a avea gama completă de modele. „Pe lângă gama pe care o au, au achiziţionat circa 20 de modele de la ACR-uri pentru a completa toată gama. (…) Eu zic că va înscrie oraşul Mioveni în circuitul turistic, va fi singurul muzeu al automobilului românesc, va marca judeţul Argeş şi oraşul ca unul constructor de automobile”, a explicat primarul.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.