Marca Lancia va vinde un singur model, doar în Italia

Lancia, marca auto italiană care a fost fondată acum mai bine de un secol, va fi redusă la tăcere în viitorul apropiat, în cadrul eforturilor lui Sergio Marchionne de a pune pe picioare noul gigant auto mondial Fiat-Chrysler.

Marca Lancia va vinde un singur model, doar în Italia Marca Lancia va vinde un singur model, doar în Italia

Marca Lancia se va vinde doar în Italia şi va avea în gamă un singur model - Ypsilon. Declaraţia a fost făcută de Sergio Marchionne, şeful grupurilor Fiat şi Chrysler, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica. Astfel, numele Lancia, care a rezonat în lumea auto vreme de 107 ani, va fi redusă la tăcere aproape definitiv.

Aceasta este singura maşină pe care Lancia o va vinde în viitorul apropiat. Doar în Italia

Marchionne a mai spus că marca Fiat se va poziţiona în partea de sus a pieţei de volum cu ajutorul familiilor de modele Panda şi 500, în vreme ce marca Alfa Romeo va renunţa la motoarele de origine Fiat. El nu a menţionat, însă, când se vor întâmpla toate acestea, dar cu siguranţă răspunsul este „în curând”.

Lancia a fost fondată în anul 1906 şi a devenit renumită în lumea întreagă după ce a dominat scena raliurilor cu ajutorul modelelor Delta, 037 şi Stratos.

Aşa arată o Lancia adevărată

În România, Lancia vinde, momentan, modelele Ypsilon, Delta şi Thema. În vreme ce Ypsilon şi Delta mai au, încă, un oarecare aer italian, Thema nu e altceva decât un Chrysler 300 cu siglă Lancia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.