Mare grijă unde îţi laşi maşina. Poliţiştii dau amenzi trăznite

Poliţiştii au amendat o persoană care a ...

Mare grijă unde îţi laşi maşina. Poliţiştii dau amenzi trăznite Mare grijă unde îţi laşi maşina. Poliţiştii dau amenzi trăznite

Poliţiştii locali din Brăila au amendat o persoană care a murit de şapte ani. Procesul verbal prin care bărbatul decedat în 2011 era sancţionat cu 500 de lei amendă pentru că a încercat să vândă o maşină pe domeniul public a fost prezentat pe Facebook de fiul defunctului. 

În procesul verbal întocmit de poliţistul local scrie că la data de 20.02.2018, în dreptul blocului situat în municipiul Brăila, pe strada Siretului, persoana sancţionată, în calitate de proprietar, avea pus la vânzare un autoturism, pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens.

Citeşte şi Nu poţi casa maşină fără acest act. Decizia care îi va înfuria pe şoferi

Procesul verbal a fost primit de fiul defunctului, având menţiunea ”Nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”.

Ulterior, bărbatul a povestit ce a păţit pe reţelele de socializare, acolo unde a prezentat şi documentele întocmite de poliţişti.

”Cât de incult poţi să fii...de fapt numai unii din Poliţia Locală Brăila pot face aşa ceva...să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani....fără să faci un minim de verificări??? Domnule...care te crezi mare <poliţist> local, dar nici măcar nu ştii să scrii corect gramatical (<vînzare>, <aparţinînd> şi <decît>" se scriu cu <â>), până şi telefonul meu este mai deştept ca tine şi scrie corect cuvintele...du-te la şcoală, dar ia-o din clasa a-2-a că ai pierdut multa materie şi eşti în urmă rău de tot...dă-ţi demisia băiatule că iei o căruţă de bani degeaba!!!”, a scris brăileanul pe Facebook.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila recunosc greşeala şi spun că totul a pornit de la neatenţia unui poliţist local, în condiţiile în care urmaşii decedatului nu făcuseră succesiunea bunului.

”Este o eroare a dispecerului nostru, în ziua aceea el era de serviciu şi nu a verificat decât numele şi adresa proprietarului, nu s-a uitat şi acolo unde se spunea că proprietarul maşinii este decedat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Poliţiei Locale Galaţi, Georgică Tănase.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila mai spun că nu au cum să îndrepte greşeala decât la solicitarea persoanei care se simte neîndreptăţită. Concret, cetăţeanul care a reclamat pe Facebook ar trebui să solicite Poliţiei că ceară în instanţă anularea amenzii.

Citeşte şi Deszăpezire ca-n Occident pe drumurile din România. Judeţul în care îţi vei dori să te muţi - VIDEO

”Singura instituţie care poate anula o amendă este instanţa. Cetăţeanul care se simte prejudiciat se poate adresa instanţei. El nu a făcut succesiunea, nu este treaba noastră să stabilim de ce nu a făcut-o. Există varianta ca respectivul să se adreseze Poliţiei Locale, iar noi să luăm amendă şi să o prezentăm instanţei spre anulare. Nu s-a întâmplat aşa, cetăţeanul a ales altă variantă”, a spus directorul Georgică Tănase.

Într-un fel sau altul, povestea brăileanului mort de şapte ani, amendat pentru că a încercat să vândă o maşină, va ajunge în instanţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.