Market-urile online văd negru pe piaţa diesel SH. Cu cât au scăzut preţurile?

Autor: Alexandru Banu 14 sept. 2017 Știri auto
Market-urile online văd negru pe piaţa diesel SH. Cu cât au scăzut preţurile?

Auto Express scrie că toată mişcarea antidiesel (emisii de noxe, suprataxe, programe tip RABLA dedicate) i-a speriat rău pe potenţialii cumpărători de diesel-uri second hand. Cu 26% au scăzut preţurile în medie, în Marea Britanie, 2016.

Motorway.co.uk (site de comparat maşini) spune că preţurile maşinilor cu motorizări diesel consacrate au scăzut cu 5.7% de la începutul anului. Un Opel Corsa diesel a ajuns să coste 1.750 de euro, în medie, de la 2.400 de euro cât era înainte de războiul Europei cu motorina. Un Audi A3 diesel costă acum cu 11.3% mai puţin.

Alex Buttle, coordonatorul site-ului Motorway, spune că “preţurile nu anunţă decât o singură tendinţă – de depreciere a maşinilor diesel peste tot în lume”. Din acest motiv, deţinătorii de maşini pe benzină care vor să le vândă au crescut preţurile cu până la 19% în cazul unui Golf sau al unui Polo. Asta înseamnă în opinia multor experţi că zilele diesel-ului sunt numărate şi că producătorii pot începe să scoată uşor-uşor din gamă anumite motorizări diesel care scad valoarea maşinii la revânzare. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide